Tuti Tippek

Soma Mamagésa ünnepi meglepetése

Ajándékokkal megpakolva indul útnak a héten Soma Mamagésa. Ózd környéki – főleg romák lakta – településekre látogat, hogy mesét olvasson a gyerekeknek, találkozik a helyi nőkkel és adományokat visz a rászorulóknak. A kezdeményezéshez most te is csatlakozhatsz!

Soma Mamagésa felhívása
Gyűjtést szervezek az Ózd környékén, Borsodban élő munkanélküliek – főként romák – számára. Többször jártam arra, elképesztő nyomor van. A tévhittel ellentétben sokan nem azért nem dolgoznak, mert nem akarnak, hanem azért, mert nincs munka.

Soma Mamagésa ünnepi meglepetése Ott egykor virágzott a kohászat, bányászat, de ez mind megszűnt. Ma fehér ember sem kap munkát, nemhogy roma… Sokuknak cipője, kabátja sincs, hogy kimenjen az utcára. December 17-én egy újabb Ózd környéki, főleg cigányok lakta településre megyek le mesét olvasni a gyerekeknek, szórakoztatni őket, örömöt vinni az életükbe. Legutóbb Sátán voltam, most Farkaslyukba megyek. (Nem vicc, ez a falvak neve… nem semmi…)

Augusztusban pedig már az ózd-hétesi asszonyoknak megígértem, hogy karácsony előtt leviszem nekik a meditációs CD-met, így most 3 települést fogok egymás után végigjárni. Úgy gondoltam, ehhez hozzácsapnék egy tárgyakból álló ajándékcsomagot is (plusz vásárolok szaloncukrot). Úgyhogy az lenne a kérésem, hogy ha neked belefér az idődbe, kedvedbe és szándékodba, hogy körülnézz az otthonodban, hogy mi az a számodra felesleges ruha, tárgy, edény, konzerv, könyv, játék, bármi, amire neked nincs szükséged és szívesen adod, akkor kérlek, hozd el december 16-án! Ez váratlan meglepetés lesz nekik, és igazi ajándék, amire nem számítanak, de tudom, hogy nagy örömöt fog nekik okozni.

 

Viszont mivel nagyon elfoglalt vagyok, csak egyetlen nap tudom fogadni az adományokat. December 16-án 17 és 19 óra között lesz a gyűjtés a Sanoma épületében (ebben a Nők Lapja Café támogat, hála érte nekik…). 
Cím: III. ker., Montevideo u. 9. Szerveztem teherautót ( bizakodó vagyok…), akik pedig elhozzák a csomagot, azoknak dedikált könyvet vagy a CD-met adom cserébe (amelyiket választja), hogy én is adhassak. Remélem, mindenkinek jut, aki eljön.

Ha szeretnéd ajándékba adni Soma Mamagésa könyvét, akár már most megrendelheted! S ha más könyvet is tennél a fa alá, katt a Polc-hu-ra! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top