Tuti Tippek

Ünnep ajándékok nélkül?

Egyetlen perc alatt közel egymillió fontot költöttek karácsonyi ajándékokra az internetes vásárlók Nagy-Britanniában. Ugyanakkor félő, hogy a megvásárolt termékek egy része csak az ünnepek után jut el a címzettekhez.
Vajon mennyit költünk mi, magyarok ajándékokra? Kiderül a kirakat.hu és az Ipsos legfrissebb felméréséből – katt ide, ha érdekelnek az eredmények! 

Minden korábbi csúcsot megdöntöttek a szigetország internetezői hétfő kora délután, amikor 831 ezer fontnyi (1 font = 330 Ft) értékben költekeztek hatvan másodperc leforgása alatt. A felfokozott vásárlási láz részben azzal magyarázható, hogy a munkavállalók számlájára az elmúlt napokban érkezett meg a novemberi fizetés. Másrészt december elején még biztosra vehető, hogy a megvásárolt cikkeket időben kiszállítják. A kiugróan magas forgalom ugyanakkor szoros összefüggésben van a szokatlanul zord időjárással is, amely a fogyasztókat távol tartja attól, hogy az utcákat keresztül-kasul róva, boltról boltra járva szerezzék be szeretteiknek az év végi meglepetéseket.

Ünnep ajándékok nélkül?

A vásárlási szokások megváltozása persze általános trendként is értelmezhető. Egy nemrég közzétett szigetországi felmérés adatai szerint a megkérdezettek több mint egynegyede kíván többet vásárolni az interneten, mint tavaly. Egyes előrejelzések pedig azt valószínűsítik, hogy a britek november és december folyamán összesen mintegy 12,4 milliárd fontot költhetnek online úton karácsonyi ajándékokra.
Hogy az így megvásárolt javakat valóban át lehet-e majd nyújtani karácsonykor, az már korántsem olyan biztos. Az elmúlt napokban ugyanis több olyan hír látott napvilágot, amelyek arról szólnak, hogy a sarkvidéki jellegű időjárás jócskán megnehezítheti az ilyentájt eleve túlterhelt csomagküldő cégek dolgát.
Mint ismert: a folyamatos havazás és a szokatlan hideg a múlt hét második felében Nagy-Britannia jelentős részén okozott bonyodalmakat: akadozott az ellátás – olyannyira, hogy több helyen megkezdődött a felvásárlás –, komoly káosz alakult ki a közúti közlekedésben, és számtalan légi járatot kellett törölni. Amennyiben maradnak a mostoha időjárási körülmények, könnyen elképzelhetőek további csúszások a szállítmányozásban is.
– Ha ugyanolyan erősen fog havazni, mint a múlt héten, elkerülhetetlenné válik, hogy bizonyos küldemények csak karácsony után érjenek célba – figyelmeztetett a csomagküldő cégeket tömörítő szervezet szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top