Tuti Tippek

A világ legdrágább karácsonyfája

A tizenhárom méteres műfenyő potom tízezer dollárt, ha ér – ám a fára "aggatott" különleges díszek hozzávetőlegesen 11 millió dollárt kóstálnak.

Fényűző és felettébb extravagáns módon emlékeznek meg a karácsonyról a többségében muszlimok lakta Egyesült Arab Emirátusok egyik luxusszállodájában, ahol felállították a világ legdrágább karácsonyfáját.
A tizenhárom méter magas műfenyőt az önmagát hétcsillagos besorolással illető Emirates Palace köralakú kupolás dísztermében helyezték el, s – annak rendje és módja – arany és ezüst gömbökkel, masnikkal, valamint apró fehér égőkkel díszítették fel.

 

A világ legdrágább karácsonyfája

A valódi értéket nem is ezek a csecsebecsék képviselik, hanem a fa ágain elhelyezett nyakláncok, fülbevalók és egyéb ékszerek. Utóbbiakat ugyanis – legalábbis a nem mindennapi „kiegészítőket” biztosító szalon tulajdonosának elmondása szerint – összesen 181 gyémánt, igazgyöngy, smaragd, zafír és egyéb különleges drágakő ékesíti.

– A miénk a világ valaha volt legdrágább karácsonyfája. A fa önmagában tízezer dollárt érhet, de az ékszerek összértéke a 11 millió dollárt is meghaladja – lelkendezett a hotel igazgatója, aki szeretné, ha az év végéig megtekinthető kompozíció bekerülne a Guinness-rekordok könyvébe. Mint azt a vezető ugyancsak elmondta: a luxusszálloda évről évre állít karácsonyfát. Arra a felvetésre, hogy a keresztény szokás nem sérti-e a muszlim többségű ország lakóinak vallási érzületét, az igazgató határozott nemmel válaszolt.
Az abu-dzabi szállodának amúgy nem ez volt az egyetlen különleges attrakciója az idei esztendőben. Az év elején például piacra dobtak egy hétnapos csomagot, amelynek keretében a hotel vendégei saját komornyikot kapnak, egész idő alatt rendelkezésükre áll egy luxusautó; ha pedig kedvük szottyan, egy magánrepülővel kirándulást tehetnek a környező országokba. Igaz, az efféle extrakényeztetés nem éppen olcsó mulatság – lévén a csomagot egymillió dollárért kínálják az érdeklődőknek. De az Emirates Palace reflektorfénybe került májusban is, amikor üzembe helyezett egy aranyadagoló automatát. A nem mindennapi szerkezetből aranyrudakat emelhetnek ki a vendégek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top