Tuti Tippek

Ha unod a banánt – akarom mondani a karácsonyt

Zavarnak a már novemberben kipakolt karácsonyi díszek? Semmi hangulatod az ünnepekhez, de minden üzletben a Jingle Bells szól, miközben kizárólag azon gondolkozol, hogy mennyivel lesz vékonyabb a pénztárcád az év végére?

Sokan mondják, hogy elüzletiesedett a karácsony, pedig minden a mi hozzáállásunkon múlik.

3+1 tipp arra, hogy meg tudd őrizni az ünnep valódi értékét és hangulatát

  1. Menj karácsonyi vásárba! Biztosan ragad rád valami – ha más nem, hát az illatos mézeskalácsnak és sült kolbásznak köszönhetően pár kiló, és az új esztendőig nem szabadulsz tőlük. Majd akkor adunk tippeket arra is, hogy miképp dolgozd le a kis párnácskákat a hasadról. Addig nyugi, a karácsony nem a fogyókúráról szól!
    Ha unod a banánt — akarom mondani a Karácsonyt
  2. Ne plázában vásárolj! Az ember bizony gyarló, és szereti a dolgok könnyebb végét megfogni, hiszen a bevásárlóközpontokban meleg van, és rengeteg bolt található egy helyen. Mi következik ebből? Rengeteg ember, tolongás, sorban állás. Kell ez neked? Naná, hogy nem. Két megoldást tudunk ajánlani. Az első: idén végre tartsd be azt az ígéretedet, amit minden évben szitkozódva teszel a pláza közepén található óriásfenyő alatt, miszerint soha többé nem hagyod az utolsó napra, de hétre sem az ajándékok megvásárlását. A második: ne légy rest! Tessék kis boltokat felkutatni vagy vásárokba járni – igaz, ez utóbbi esetében számolnod kell az egyes pontban említett mellékhatásokkal. Van egy jolly jokerünk is: internet. Netezz, válassz, rendelj, fizess, csomagolj, tedd be a fa alá! Nem túl ünnepélyes, sem túl meghitt, de legalább az idegbajt megspórolod.
  3. Tarts médiamentes estét! Recept: Kapcsold ki a rádiót, tévét, dévédét, de még a telefonodat is! Végy egy pohár bort, pár különleges sajtdarabkát, némi olajbogyót és diót! Huppanj le a kanapéra és hallgass kellemes ünnepi zenét! Beszélgess a pároddal – kiváló alkalom megváltani a világot –, vagy olvass egy jó könyvet. Meglátod, másnap újult erővel indul a nap – feltéve, ha az a pohár bor egy pohár marad, és nem tűnik el az egész üveggel…
    Ha unod a banánt — akarom mondani a Karácsonyt

+1 tipp: A karácsony az ajándékokról is szól, de nem a drága és megfizethetetlen meglepetésekről. Jó lenne, ha nem attól kellene tartanod, hogy az új évet hatalmas tartozásokkal kezded? Készíts saját készítésű ajándékot és díszítsd karácsonyi zene mellett! Gyárthatsz bonbont, de a mézeskalács is finom és mutatós meglepetés, főleg ha egy szép dobozkába rejted. Íme a recept, amivel nem követhetsz el egyetlen hibát sem:

Hozzávalók:

80 dkg liszt
35 dkg porcukor
2 púpos kiskanál szódabikarbóna
1 zacskó mézeskalács-fűszerkeverék
5 dkg margarin
4 tojást
4 evőkanál méz

Dolgozzuk össze a hozzávalókat egy nagy tálban, majd pihentessük a tésztát legalább egy éjszakán át. Amikor kivettük a hűtőből, nyújtsuk kb. 3 mm vastagra és szaggassuk ki minél változatosabb formákkal. Tegyük kivajazott, kilisztezett tepsibe őket, majd kenjük meg felvert tojással, és süssük közepesen barnára.
Cukormázzal kihűlés után díszítsük: a tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és keverjük legalább 10-15 percig.
Fémdobozban hónapokig eláll, így ha esetleg az egyik nagyi eldugott ajándékát csak húsvétkor találnád meg, akkor nyugodtan elmajszolhatod a sonka után desszertnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top