Tuti Tippek

Kamasz fiad van? Megírtuk az ajándéklistáját

Egy kamasz fiút már nehéz lázba hozni holmi építőkockával vagy távirányítós autóval. Van néhány tippünk.
Kamasz fiad van? Megírtuk az ajándéklisátját

 
A jó ajándék megtalálásában sokat segíthet, ha van némi fogalmunk róla, hogy mivel is tölti a szabadidejét egy mai kamasz, mi az, ami ma igazán trendinek és menőnek számít egy fiús társaságban.

A jó ötletekből pedig talán több is van, mint azt hinnénk, és ehhez elég, ha csak arra gondolunk, hogy például a technikai kütyük is miként csavarják ujjaik köré a 21. század emberét. Ámbátor, hogy a választást megkönnyítsem, íme, az 5 legtökéletesebb karácsonyi ajándékötlet.

Kamasz fiad van? Megírtuk az ajándéklisátjátA technikai okosságok korában, talán nincs is már olyan kamasz, akinek a szobájában ne bújna meg valahol egy konzol, például egy Xbox 360-as. Persze azoknak, akiknél mégsem lapul egy a sarokban, ez már önmagában is tökéletes ajándék lehet, de azon Xbox-fanoknak is tudunk még meglepetést okozni, akik az xboxozást már kezdik elunni.

Az Xbox fejlesztői ugyanis egy vadonatúj és maximálisan családbarát újdonságot fejlesztettek ki, a Kinectet, ami egy olyan új technológiát képvisel, amiben már nincs többé szükség a kontrollerre, mert a kontroller, már te magad lehetsz. A Kinect ugyanis egy mozgásérzékelő segítségével lehetővé teszi, hogy testestül-lelkestül eggyé váljunk a játékkal, és a karakterünk bőrébe bújva felváltva ugráljunk a szoba közepén, vagy akár üssünk és rúgjunk egy labdát, amíg véget nem ér a játék. És mivel az Xbox arra hegyezte ki újítását, hogy ne csak a kanapén fetrengve nyomogassák a fiatalok a kontrollert, hanem végre meg is mozduljanak a játékhoz, így már a szülőknek sem lehet egy rossz szavuk sem ellene.
S ha már Xbox, akkor ott a temérdek kiegészítő is hozzá, mint például az 16–18 éves korosztály számára már vállalható, legújabb Call of Duty III játék, vagy a kicsivel korábbi, ám még mindig sláger Nintendo által gyártott, videojátékkonzol, a kézi érzékelős Wii. Utóbbi azért lehet jó ajándék, mert a kézben tartott eszközzel végzett háromdimenziós mozgások nagyban hozzájárulnak a négy fal közötti aktív testmozgáshoz.

Kamasz fiad van? Megírtuk az ajándéklisátjátEgy másik, a szülők számára minden bizonnyal meglepő ajándékötlet lehet egy Tablet. Mert hiszitek vagy sem, ezek a táblagépek legalább annyira le tudják kötni egy 13–15 éves gyerek figyelmét, mint egy érett felnőttét. S hogy miért? Mert a gyerekek szeretik a rajta lévő, különböző – és megjegyzem, jórészt készségfejlesztő és vizuális érzékeket javító – játékokat, mert érdeklik őket a különböző, színes grafikai megjelenítések.

Ráadásul, mivel hordozhatóak is, így már egyetlen jó játék kedvéért sem kell többet az asztal fölött görnyedniük, ami ugye az egészséges testtartásukra nézve is igencsak ártalmas. A felnőttkor küszöbén járva, jó ajándék lehet még egy nem túl drága okostelefon is – mondjuk egy Motorola Defy vagy egy ZTE Blade –, amin a temérdek képességarzenál mellett fénysebességgel repeszt az Angry Birds összes szériája, és az egyik legtrendibb mobilkészülék is egyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top