nlc.hu
Tuti Tippek
Elkészült a világ első Mikulás-barát kéménye

Elkészült a világ első Mikulás-barát kéménye

A speciális levegőelvezető csatorna kiépítésére azért kerülhetett sor, mert az ott lakó kisfiú attól félt, hogy nem fér majd be rajta a hozzá érkező Mikulás.

Elkészült a világ első mikulásbarát kéményeLeo Park alig hatéves, de nagyon körültekintő. Amikor az édesanyja, Jade, új házuk tervrajzát mutatta neki, rögtön kiszúrta, hogy annak kéménye nem lesz elég nagy, hogy beférjen majd rajta a Mikulás.
A probléma olyan súlyosan érintette az angol kisfiút, hogy levelet írt egy helyi építőmesternek, aki csapatával neki is látott a „hiba” kiküszöbölésének.

„Aggódom, hogy az anyukám házán túl kicsi a kémény. Azt hiszem, hogy beleszorul majd a Mikulás. Tudna segíteni? Szeretettel, Leo” – állt a levélben, amelyen a címzett annyira meghatódott, hogy mérnöki segítséggel alakította át gáz- és levegőelvezető csatornát úgy, hogy az közlekedőjáratnak is megfeleljen.

Arra a kérdésre, hogy mit is szeretne pontosan karácsonyra, elmondta, hogy eredetileg egy motorversenyszettet, de legjobban valójában annak örülne, ha a Mikulás visszahozná neki az eltűnt kutyáját, Percyt. A kétéves csokoládészínű labrador azután veszett el, hogy megijedt a közeli erdőben felhangzó lövésektől és elszaladt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top