Tuti Tippek

A továbbajándékozás 7 alapszabálya

Tudjuk, hogy a továbbajándékozás nem épp a legelegánsabb bánásmód, de néha mindannyian rákényszerülünk.
A továbbajándékozás 7 alapszabálya

Csomagold újra!
Az emberek többségét karácsony után könnyű csomagolópapírról beazonosítani. Ugye, hogy a nagyi mindig valami olyat választ, ami kísértetiesen hasonlít a saját tapétájára, a nagynéni pedig télapós papírt vesz, mert a gyerekei még vevők rá? Ha nem szeretnénk orbitálisan beégni, legalább a masnikat, szalagokat és papírcsimbókokat cseréljük ki az ajándékon, melytől meg szeretnénk szabadulni.

A továbbajándékozás 7 alapszabályaNe próbáld ki!
Ha tényleg nem kell a konyhai robotgép, amit valamelyik súlyosan eltévelyedett ismerősödtől kaptál, akkor ne is próbáld ki. Persze nyilván érdekes, ahogyan széttrancsíroz egy narancsot, de kizárt, hogy ne maradjon benne a rosszalkodásról árulkodó jel.

Kövesd az útját!
Ha Emma nénitől kaptunk egy újabb értelmezhetetlen vázát, akkor lehetőleg olyan embernek adjuk tovább, aki nem jár sütizni hetente az öreglányhoz. Elég kellemetlen lenne, ha olyan emberhez kerülne a nemkívánatos ajándék, aki maga is hajlamos élni a továbbajándékozás adta lehetőségekkel.

Ne adj olyat, ami már nem kapható!
Ha ezer éve díszíti a fürdőszobádat a parfüm, amit ha megszagolsz, csakis a keresztanyád kertjére és háztáji gazdaságára tudsz asszociálni, akkor se csomagold be elhamarkodottan. Könnyen lehet, hogy nemcsak te utálod, hanem más is, és már rég kivonták a forgalomból; lebukni pedig ezzel végképp nem kéne.

Az alkoholban bízhatsz!
Karácsony környékén mindenkinél felszaporodnak a borok, pezsgők, illetve akár a rövidek is. Ha azt a mennyiséget meginnánk, ami ilyenkor felhalmozódik a konyhánkban, már most májvárólistára iratkozhatnánk. Ha a pia nem ciki (azaz nem az van ráírva, hogy szeszes ital vagy tájbor), akkor továbbadni sem ciki.

A továbbajándékozás 7 alapszabályaÓvakodj a standard ajándékoktól!
Ajándékcsomagokat, melyben szappanok és hasonlók találhatóak, képkereteket, olcsó DVD-ket, sálakat elég ciki ajándékozni is, nemhogy továbbadni. Az áldozat egy szempillantás alatt ki fogja szúrni, hogy miért is kapott az idén kézművesbögrét, benne egy télapós sállal.

Ne rontsd el a többiek szórakozását sem!
Ha tudjuk, hogy a nagyi úgysem kér semmit soha, és bármit adunk neki, azt jobb esetben a barátnőinek, rosszabban pedig nekünk ajándékozza vissza, akkor könnyítsük meg a dolgát: vegyünk neki olyasmiket, amiket a barátnői is jó szívvel fognak továbbajándékozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top