nlc.hu
Tuti Tippek
Kifizették a háromgyerekes szegény apa ajándékait

Kifizették a háromgyerekes szegény apa ajándékait

Egyre több amerikai áruházláncban számolnak be névtelen jótevőkről a dolgozók. A szegényebb vásárlók, köztük szülők által karácsonyra félretett termékeket ismeretlenül fizetik ki az anonim adakozók.

Az Egyesült Államok legtöbb nagy áruházláncában van lehetőség a termékek részletben történő kifizetésre. A metódus lényege, hogy a kevesebb pénzzel rendelkezők számára félreteszik a kívánt árut, majd ha többszöri részlet befizetése eléri az árcédulán szereplő összeget, a vásárló hazaviheti.

A fizetési programmal különösen sokan éltek idén, de akadt olyan vásárló is, aki nem saját részre fizetett be. Áruházi beszámolók szerint a legtöbb jótékonykodó főként családok által félretett karácsonyi ajándékokat, játékokat fizet ki, neve meghagyása nélkül.

Kifizették a háromgyerekes szegény apa ajándékait

Nebraska, Michigan, Iowa, Indiana és Montana üzleteinek sokaságában jelentkeztek már – telefon is – az adakozók. A Kmart üzletlánc egyik munkatársa, Edna Deppe szerint a szülők nagy része nem is akarja elhinni, hogy valaki kiegyenlítette helyettük a számlát. Sokan hiába szeretnének köszönetet mondani, ugyanis a jótevők rendszerint név nélkül ejtik meg.

„Nemrég egy fiatal, kopottas ruhát viselő apuka jött hozzánk, három kisgyerekkel. Egy kevés pénzt akart befizetni, hogy legyen később mit tenni a fa alá – mesélte a bolt egyik asszisztense. – Ekkor egy nő, aki fültanúja volt a befizetésnek, közölte, hogy kifizeti helyette.”

A férfi elsírta magát, miután rájött, hogy az egész nem csak egy rossz vicc. Ugyanez a nő később 50 másik vevő vásárlását is kiegészítette fejenként 50 dollárral, mégpedig nemrég elhunyt férje, Ben emlékére, akinek már nem tudott ajándékot venni idén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top