nlc.hu
Tuti Tippek
15 könyv kamaszoknak karácsonyra

15 könyv kamaszoknak karácsonyra

Vajon milyen könyvre vágynak azok a gyerekek, akik szeretnek olvasni? Kalandra, romantikára, misztikumra és különlegességre! Mindezeket meg is találják az alábbi regényekben, melyeket az ünnepek apropóján gyűjtöttünk csokorba! Ha ezek közül választasz ajándékot tini vagy kamasz gyermekednek, garantált a siker.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraCynthia Hand: Angyalsors-trilógia

(Maxim Kiadó)

Az Angyalsors-trilógia első kötete igen nagy sikert aratott a hazai tinik körében, és nagyon sokan várták már a napokban megjelent Angyalfényt, a második részt. Clara, az angyalvérű, szerelmes tinilány képességei kibontakoztak már az első részben, ám megannyi titok még leleplezésre vár! Az olvasó könnyen azonosulhat Clara karakterével, ebbe a történetbe igazán bele lehet simulni!

15 könyv kamaszoknak karácsonyraSzurovecz Kitti: Fényemberek-trilógia

(Könyvmolyképző Kiadó)

A misztikus Égi Világ és a nagyon is földi problémák, örömök bánatok találkozása e könyv története, a főszereplők, Chris és Jane első, nagy szerelmével fűszerezve. Fényemberek, Angyalok, Halandók és Pokolszolgák küzdenek egymás ellen, vagy épp egymás oldalán azért, hogy a világra ne telepedjen rá a gonosz. Az eredeti történetre már egy New York-i irodalmi ügynökség is felfigyelt.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraZakály Viktória: Szívritmuszavar

(Könyvmolyképző Kiadó)

Az első, mindent elsöprő nagy szerelem erejével hódít az első könyves szerző regénye. A két főszereplő évek óta kerülgeti egymást, de sosem lépték át azt a bizonyos határt, és a különleges érzés valahogy beleveszett a szürke hétköznapokba. Aztán egy közös utazás valóságos érzelmi lavinát indít el kettejük között. A Szívritmuszavar történetét magáénak érezheti mindenki, aki volt már valaha igazán szerelmes.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraKemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

(Könyvmolyképző Kiadó)

Adott egy fiatal lány, aki egy erdő mélyén él az apjával kettesben, elvágva a világtól egy múltbéli, biológiai katasztrófa miatt. Az egyetlen társaságot a színes, digitális magazinok jelentik számára, hiszen nem merészkedhet ki, mert az erdőben rémséges lények lesnek rá, a katasztrófa áldozatai. Azonban egy nap Pippa apja meghal, ő pedig kénytelen elindulni a saját túléléséért…

15 könyv kamaszoknak karácsonyraMarissa Meyer: Cinder

(Alexandra Kiadó)

Cinder még csak nem is ember, hanem egy 16 éves kiborg, a jövőben! A társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja őt, a mostohaanyja pedig gyűlöli. Egyetlen sikere, hogy ő Peking legjobb műszerésze, hihetetlen érzéke van a szakmához. Ennek köszönhet egy fantasztikus megbízatást, amely összefügg a Föld jövőjével. A könyv meséje ügyesen kombinálja a Terminátor, a Starwars és a Hamupipőke eszköztárát – magával ragadó történet, kiskamaszoknak.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraCasanova de Saint: Lányomnak

(Hot-Red Kiadó)

Ez az a könyv, amit bármelyik apa örömmel adna a kamaszlánya kezébe. A szerző férfi, állítása szerint a legrosszabb fajtából! Nagyon félti a gyermekét az előtte álló élettől, mert hírhedt nőcsábászként pontosan tudja, mi vár a lányára. Egyetlen dolgot tehet: megható őszinteséggel leírja neki mindazt, amit fontosnak tart, hogy megvédje őt.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraJamie Mcguire: Gyönyörű sorscsapás

(Maxim Kiadó)

A fiatal hősnő, Abby múltjában sötét titkok rejlenek, bármennyire próbálja rendezettséggel álcázni azokat. Azonban amikor megérkezik legjobb barátjával a főiskolára, mindez gyorsan megváltozik. Megjelenik Travis, a vézna srác sok-sok tetoválással, és megtestesíti mindazt, ami Abbynek kell. Fogadást kötnek egymással, és itt kezdődnek a bonyodalmak… Jamie Mcquire könyveit egymás kezéből kapkodják ki a tinik!

15 könyv kamaszoknak karácsonyraUrsula Poznanski: Erebos

(Pongrác Kiadó)

Napjainkban sok gyerek megszállottja a számítógépes játékoknak, úgy, mint Nick az Erebos címűnek. Játék közben egyedül kell lenni és senkinek nem szabad beszélnie róla. Aki ezt megszegi, az soha többé nem tudja újraindítani a programot! A játék olyan feladatokat ad, melyeket a való világban kell végrehajtani, a fiktív világ összemosódik a hétköznapokkal, ami nagyon veszélyes. Aztán a játék arra kéri Nicket, hogy öljön embert… Ez a könyv már-már preventív!

15 könyv kamaszoknak karácsonyraDarren Shan: A vézna hóhér

(Móra Kiadó)

A történet elején az uralkodó hóhéra – valahol a távoli múltban – fontos bejelentést tesz: egy év múlva átadja a tisztségét az egyik fiának. Ám hármójuk közül csak kettőt említ, az apró termetű Dzsebel szerinte szóba sem jöhet. A „kis bors” azonban küldetésre indul, hogy bizonyítson, és útja során szörnyekkel, gonosztevőkkel kell megvívnia. Nehéz eldönteni a kötetről, hogy fantasy vagy meseregény.

15 könyv kamaszoknak karácsonyra5 perc angol – beszélő tanulókártyák
(5 Perc Angol csoport)

A könyvek mellé ideális ajándék tiniknek az 5 perc angol – beszélő tanulókártyák csomag. Amellett, hogy fejleszti a nyelvtudást, szórakoztató, és mivel csak minimális időráfordítást igényel, nagyon szívesen használják a fiatalok, nem érzik tanulásnak! A csomag 100 hasznos párbeszédet tartalmaz, és van hozzá letölthető hanganyag is.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraL. I. Lázár: Rejtőző kavicsok

(Móra Kiadó)

Ebben a regényben senki nem az, akinek látszik. Lille, a megbízhatóság élő szobra kettős életet él, Preator, a csajozók királya, a gondtalannak tűnő, népszerű srác egyre csak csúszik lefelé a lejtőn, Anna, a vagány tanárnő pedig különös módszerekkel küzd a tanítványaival, csakhogy múltján sötét folt éktelenkedik… Iskolai történet ez, korántsem iskolai mondanivalóval!

15 könyv kamaszoknak karácsonyraTim Collins: A sötétség hercege

(Gabo Kiadó)

A vámpír-szerelmes tiniknek való A sötétség hercege, melynek hőse, Nigel a lehető legrosszabb korban esett át a metamorfózison: pattanásos, gátlásokkal küzdő kamaszként. Ráadásul a suliban Jason, az új fiú még a barátnőjét is lecsapja a kezéről, csak hogy teljes legyen a vámpír keserűsége. Nigel bosszút esküszik, és elhatározza, hogy visszaszerzi a kedvesét…

15 könyv kamaszoknak karácsonyraJoss Stirling: Lélektársak

(Manó Kiadó)

Sky zárkózott lány, aki nem rég érkezett nevelőszüleivel Coloradóba, és még meg sem szokja a tipikus amerikai középiskolát, máris találkozik egy különleges sráccal, Zed Benedicttel. Nem sokkal később egy hangot kezd hallani a fejében: Zed hangját. Vajon létezik olyan, hogy lélektárs? Sky képességei elszabadulnak, és szédületes kaland veszi kezdetét.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraSohonyai Edit: Kockacukor

(Móra Kiadó)

A regény főszereplője, Kockacukor 17 éves, 90 kilós, és eszeveszetten szerelmes! Így számára a legégetőbb kérdés: beleszerethet-e egy fiú egy duci lányba? Az internetes kereső szerint igen, Kockacukor pedig lelkesen veti bele magát a csábítás kivitelezésébe, a megfelelő eszköztár kialakításába. A regény mai kamaszokról szól, az őket érintő gondokról, élethelyzetekről.

15 könyv kamaszoknak karácsonyraHelena Silence: Enigma

(Könyvmolyképző Kiadó)

Lena nincs tudatában, hogy rendkívüli képességekkel rendelkezik: ő egy érző. Ha megérint valamit, zavaros képeket lát, furcsa álmok borítják el a tudatát, melyek megsúgnak múltat, jelent, jövőt. De nem hallgat az ösztöneire, mert tiltakozik az ellen, hogy „bolond” legyen, így a szülei meghalnak… Vajon hogyan lehet ezt túlélni? Az első lépés, hogy elfogadja, ki is ő valójában…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top