Tuti Tippek

Ilyen lesz az X-faktor finalistáinak karácsonya

Az adventi pörgésből éles versenyhelyzet mellett különösen nehéz lehet teljes értékűen kivenni a részünket. Az X-faktor finalistáinak bennmaradt versenyzőit, Oláh Gergőt, Antal Timit és Csobot Adélt arról kérdeztük, hogyan tudtak készülni a megmérettetések mellett a karácsonyra is.

 Ilyen lesz az X-faktor befutóinak karácsonyaSokan már december elején megkezdjük a felkészülést a karácsonyra, de erre az RTL Klub tehetségkutatójában a nézők szavazatainak köszönhetően a „végsőkig kitartó” énekeseknek nem sok esélyük és idejük volt. A fellépések, a próbák és az interjúk tengerében kicsit másként alakul számukra az adventi készülődés a 2012-es évben. „Most nagyon elfoglalt voltam, de a döntő után szerettem volna minél hamarabb időt szakítani erre is. Egy nagy közös vásárlást is elterveztem, amivel a feleségemet és a gyerekeimet is meglephetem” – meséli az idei X-faktor győztese, Oláh Gergő. „Most mindent bepótolunk. Bízom benne, hogy a gyerekeink megszületése óta ez lesz a legszebb karácsonyunk.”

Személyes és előre eltervezett ajándékok!

 Ilyen lesz az X-faktor befutóinak karácsonyaAntal Timi azt mondja, a karácsonyi ajándékvásárlás – érthető okok miatt – az X-Faktor utánra maradt. „Megpróbáltam hatékonyan beosztani az időmet, mert nem volt túl sok időm az ajándékok beszerzésére. Ettől függetlenül mindenkinek valami személyes ajándékot szerettem volna” – meséli az X-Faktor második helyzettje, akinek az ünnepi készülődésből az egyik kedvenc momentuma a karácsonyfa-vásárlás, amit rendszerint, ahogyan reményei szerint idén is, az apukájával közösen szoktak intézni. A 2012-es X-faktor „legjobb női hangja” természetesen most is a családdal karácsonyozik.

Csobot Adélnak már a verseny alatt is megvolt fejben minden, vagyis tisztában volt azzal, hogy kinek mit vesz idén karácsonyra. „Előre elterveztem mindent, az X-Faktor után csak be kellett szerezni – meséli a nagykárolyi versenyző, akinek az mostani ünnep szintén a családról, barátokról szól majd. Bízom benne, hogy karácsonykor ugyanúgy lesz minden, ahogy szokott. Együtt készülünk és ünnepelünk.”

Annak ellenére, hogy az X-faktor harmadik szériája csak egy héttel karácsony előtt ér véget, így a december elejétől tartó ajándékvadászatból aktívan nem tudták kivenni a részüket, az utolsó három versenyzőnek volt ideje az ünnepi menün gondolkozni, illetve tájékozódni arról. Csobot Adél például állítása szerint az ünnepi készülődés ezen részéből ezúttal is rendesen kiveszi a részét. „Nálunk elég klasszikus a menü, amit nagyon várok már, hiszen számomra ez is a karácsony része. Ilyenkor együtt készülünk anyukámmal, közösen főzünk, sütünk, és a fadíszítés szintén közös feladat. Ennek a hangulata az, amire már nagyon vágyom.”

Csacsifül, bejgli és dobostorta az asztalon

Gergőéknél ugyancsak a hagyományos ételek dominálnak az ünnepi asztalon. „Általában klasszikus menü van nálunk. Az én specialitásom például a gyümölcsös hús, amit mindig én készítek el. A többi már általában a feleségem reszortja, de azért mindig igyekszem én is segíteni neki” – meséli a 23 éves kétgyerekes apa. Arra a kérdésre, hogy a sütemények terén van-e nagy kedvenc, a tehetségkutató győztese azt mondja, természetesen igen. „Amit leginkább szeretek, az a csacsifül nevezetű édesség, amiből rengeteget tudok megenni.”

 Ilyen lesz az X-faktor befutóinak karácsonya

Hasonló lelkesedéssel beszél a menüről a verseny második legjobbja, Antal Timi is. „Mindent szeretek, amit anyukám készít! Az ünnepi fogásaiért is odavagyok, legyen szó töltött káposztáról vagy valamilyen finom húsról.” Az apró termetű énekesnő a süteményekkel kapcsolatban is hasonlóan nyitott. „Elég édesszájú vagyok, így a sütiknek ilyenkor sem tudok ellenállni. Nálunk a bejgli mellett mindig van dobostorta, ami szintén az egyik nagy kedvencem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top