Ajándékozz ételeket darabokban!

nlc | 2013. November 05.
Rémisztően hangzik, de egyszerűen csak arról van szó, hogy a sütni-főzni szerető barátainkat vagy az anyukánkat meglephetjük a kedvenc kenyere alapanyagaival – ízléses csomagolásban.

A kézzel készített ajándékoknak még mindig megvan a maguk bája, és ha jó ízléssel nyúlunk a dolgokhoz, igazán extra ajándékokat készíthetünk a karácsonyfa alá.

Kenyér

Zabpehely, tönkölyliszt, de akár csokidarabok is beleférnek egy klassz üvegbe, amit akár egy kézzel írott címkével személyre szabhatunk, és kész is az instant kenyér.

Muffinkészlet

Imádjuk a kis sütikéket, a muffinokat pedig különösen. Ha valamelyik barátnőnk megszállottja a muffinoknak, biztosan boldog lenne, ha egy minibőröndöt a szenvedélyéhez szükséges apróságokkal töltenénk meg. Színes papírok a sütik alá, és színes cukorkák a tetejére esztétikus ajándék lehet!

Fagyiszett

Igaz, a nyár még sajnos messze van, de miért ne lehetne házi fagyit enni télen is? Egy szép kartondoboz, benne szalaggal átkötött mézes tölcsérekkel, csokiszósszal, egy kis dióval és finom cukorkákkal a fagyi tetejére. Mi is örülnénk egy ilyen szettnek, nem?

 

Vanília

Fogj egy vaníliarudat, önts rá egy csinos háromdecis üvegcsében mondjuk vodkát, és pár hét után kész is a fincsi illatú és ízű vaníliaeszencia. Kis masnival, személyre írott jó kívánsággal szerintünk megható ajándék lehet.

 

 

 

Forrás: buzzfeed.com

Exit mobile version