Tuti Tippek

Már Budapesten a lappföldi Mikulás

Idén is több magyar városba látogat el, hogy megajándékozza a gyerekeket.

Megérkezett Budapestre Joulupukki. Repülőgépe szombat délelőtt szállt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A finn Mikulás magyarországi körútja során november 30-án először Ajkára megy, ahol részt vesz a Finnagora Mumin rajzpályázatának díjkiosztó ünnepségén, majd továbbutazik, és december 2-án Veszprémben és Körmenden fogadja a gyerekeket.

December 3-án Kaposmérő-Baglaspusztán az Ifjúsági Központban, 4-én Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agorában, 5-én pedig Maroslelén találkozhatnak vele a családok.

Fotó: Kovács Tamás  / MTI
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A fővárosba december 6-án érkezik meg. A finn Mikulás, ahogy sok éve már, idén is támogatja a Mikulásgyár munkáját, így Joulupukki részt vesz a jótékonysági akció fősátrának megnyitóján december 6-án délelőtt az 56-osok terén, majd a nap folyamán a Vörösmarty téren várja a gyerekeket, a legolcsóbb európai karácsonyi vásáron. December 7-én Óbudán a Fő téren, 8-án pedig Budaörsön, az Intersport áruház előtt osztja ajándékait. Joulupukki magyarországi útja során a Pető Intézet, valamint a Kesztyűgyári Közösségi Ház gyermekeit is meglátogatja.

A lappföldi Mikulás 2002 óta hagyománnyá vált körútjain több százezer gyermeket ajándékozott meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top