Tuti Tippek

Levendulás-olívás testradír házilag

Illatos, finom, nyugtató hatású, és nem mellékes szempont: 3 perc alatt elkészül! Barátnőknek, lánytesónak isteni DIY-ajándék.
Nézd meg, hogyan készül Ökoanyu karácsonyi fürdőgolyója!

Egyszer kaptam egy cukros testradírt az egyik legmenőbb natúrkozmetikumokat gyártó cég termékei közül, és amikor elolvastam az összetevőket, már megint a homlokomra csaptam: ja, ezt én is tudom!
És tényleg. Az arcomat jó ideje úgy radírozom, hogy egy kevéske olívaolajba teszek egy szűk teáskanál cukrot, és ezzel masszírozom át a dekoltázsomat is. Radírozásra szinte minden jó, ami szemcsés, a kedvencem például a mákos szappan.

Ezen az elven haladtam, amikor recepteket kerestem karácsonyra, ez például a család nőtagjainak isteni ajándék szerintem.

Levendulás-olívás testradír házilag

Hozzávalók:

  • egy bögre tengeri só
  • olívaolaj
  • 10-12 csepp tiszta levendulaolaj
  • szárított levendula

A sót tegyük egy tálkába, és öntsünk rá annyi olajat, amennyit beszív. Nem kell túl sok, nem az a cél, hogy a só tocsogjon az olajban. Mehet bele az illóolaj (fontos, hogy tiszta olajat válasszunk) és a végén hozzámorzsolhatjuk a száraz levendulavirágot (elhagyható).
Készíthetünk kisebb mennyiséget is, csak akkor az illóolajból arányosan tegyünk kevesebbet.
Keverjük össze és kész is!
Tegyük a végén egy szép kis üvegbe,  és máris kész az egyedi, saját készítésű, friss kozmetikum!

Fontos: Sérült, kipirosodott bőrön ne használjuk, csípheti!

Még több csináld magad!-ajándéktipp!


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top