Tuti Tippek

10 könyv karácsonyra édesanyádnak

Íme, 10 könyv az ünnepi forgatagban, aminek egész biztos, hogy örülni fog az a nő vagy édesanya, aki megtalálja a karácsonyfa alatt!

Tóth Vera: Gyémánt (Athenaeum Kiadó)

Az első Megasztár győztese, és ma már az ország egyik legnépszerűbb énekesnője Tóth Vera, akinek az élete nem volt mindig csupa szárnyalás. Léleksegítő szándékkal írt könyvében őszintén mesél a sikereiről, de a kudarcairól is, legyen szó munkáról, családról, vagy épp párkapcsolatról. Vera megjárta a poklot, és erőnek erejével kapaszkodott fel onnan, hogy új, pozitív életszemlélete legyőzze a depressziót, a félelmet, a pánikbetegséget. Mindez ma már pusztán emlék számára, életének egy fontos szakasza a személyiségfejlődése során, ám sokan vannak, akik épp most szenvednek – Vera nekik írta ezt a könyvet, rajtuk szeretne segíteni. A Gyémánt jóval több, mint egy újabb celebkönyv!

10 könyv karácsonyra édesanyádnak

Hanni Münzer: Az örökség (Animus Kiadó)

Felicity, a fiatal doktornő nagyanyja meghal, az édesanyja pedig eltűnik. A nő elindul, hogy a nyomára bukkanjon. Útja Rómába vezet, ahol rejtélyes naplót talál, ezzel pedig időutazás veszi kezdetét, melynek során feltárul előtte családjának tragikus története. Családjának elhunyt hölgytagjai Hitler Harmadik Birodalmában, a hazugságok és intrikák útvesztőiben igyekeztek szembeszállni a gonosszal, borzalmas titkaikat pedig magukkal vitték a sírba. Ez a múlt pedig árnyékot vet a jelenre is… Vajon képes lesz-e Felicity mindezzel együtt élni?

Jandy Nelson: Neked adom a napot (Libri Kiadó)

Noah és Jude ikrek – elképesztően közel állnak egymáshoz, saját nyelven kommunikálnak, és különleges világukba nem engedik be a külvilágot. Egy nap azonban családi tragédia tépi meg ezt a szimbiózist, és a testvérek három évig jóformán szóba sem állnak egymással. Noah a szomszéd srác karjaiban keres vigaszt, Jude pedig mesteréül választ egy goromba férfit, akinek köze van a család széthullásához. A testvérek nem számolnak azzal, hogy mindketten csak a történet felét ismerik, és ez ellehetetleníti, hogy visszataláljanak egymáshoz. Jandy Nelson világsikerű regénye szívmelengető mese az egymáshoz közelállók szeretetének erejéről.

Almási Kitti: Bátran élni (Kulcslyuk Kiadó)

Az életünket áthatják a gátlásaink, a félelmeink. Nem merünk igazán a szívünk szerint élni, nem merjük megmutatni magunkat, mert attól tartunk, akkor nem szeretnek majd minket. Igyekszünk mások igényei szerint élni, és figyelmen kívül hagyjuk a belső hangunkat. Éljük-e így az életünket? Vagy változtassunk? Az ismert pszichológus, Almási Kitti könyve felnyitja a szemünket, a szívünket, és segítséget nyújt abban, hogy rátaláljunk a megfelelési kényszerek közé nyomorított, igazi önmagunkra, és kiszabadítsuk a béklyók közül, hogy végre szabadon szárnyalhasson. Megmutatja, hogy bármilyen nehéz helyzetbe kerültünk is, vannak eszközeink, amelyeket okosan használva kimászhatunk a bajból, és végre örömteli életet élhetünk.

10 könyv karácsonyra édesanyádnak

E. L. James: Grey (Libri Kiadó)

A világhírű Szürke ötven árnyalata-trilógia újabb könyvet kapott: E. L. James ezúttal Christian Grey szemszögéből meséli el a történeteket, így sok rajongó vágya teljesül, hiszen bepillantást nyerhetnek a veszélyesen izgalmas főhős gondolataiba. Megtudhatják, vajon milyen csatákat vívott meg a környezetével, de főként önmagával Grey, amikor a katonásan rendezett, érzelemszegény világába egyszer csak belecsöppent az esetlen és átlagos bölcsészlány, aki azonnal elvarázsolta őt. A kötet igazi csemege az ötven árnyalat rajongóinak, még akkor is, ha váratlan fordulatot aligha tartogat.

Fábián Janka: Búzavirág (Libri Kiadó)

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad világa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép is. Udvarlójával együtt amatőr filmet forgatnak, nagyra törő terveket dédelgetnek. Ám kezdetét veszi a háború, a fiút elviszik katonának, a lány pedig ápolónőként megy a frontra, a szerelme után. Emília mindent elveszít: a vőlegényét, az egészségét, és a színészi karrierje is derékba törik. Ő azonban nem adja fel – vajon képes lesz talpra állni? Fábián Janka új regénye a XX. század első évtizedeiben játszódik, a szerző a tőle megszokott hitelességgel és alapossággal tárja elénk a régi idők mindennapjait.

Fejős Éva: Száz éjjel ügynökség (Erawan Kiadó)

Mexikói álomesküvőnek indul, de minden rosszul sül el: az ifjú pár egy nagyszabású rablótámadás kellős közepébe csöppen. Amíg a férjet túszul ejtik, a feleség, Andi egy kis karibi sziget felé tart, ahová csaknem egy időben érkezik a veszedelmes Arabella hurrikánnal. Andi a sziget elképesztő kalandokba keveredik, úgy tűnik, egyre távolabb kerül attól, hogy vége legyen ennek a rémálomnak, és visszakapja a szerelmét. Fejős Éva új regényében folytatódik a Száz éjjel vártam című könyvében megismert szereplők sorsa. Az izgalmas és szövevényes könyvvel képzeletben egy csodálatos helyre utazhatunk.

J. Randy Taraborrelli: A Beyoncé-titok (XXI. Század Kiadó)

Napjaink egyik legnagyobb popsztárja Beyoncé, ez a kötet az ő életéről szól. Bepillantást ad egy olyan világba, ahová szinte mindenki vágyik, de csak kevesen juthatnak el: az amerikai sztárok világába. A szárnyalóan tehetséges énekesnő már nyolcévesen színpadon állt, tizenhat évesen pedig a Destiny’s Child énekeseként már világhírű volt. 2014-ben a Forbes magazin szerint a világ legkeresettebb sztárja lett. Ez a könyv a sikerekért tett emberfeletti erőfeszítésekről is mesél, az örökös harcról az érvényesülésért, arról, mi van a csillogó felszín alatt. Mesél viharos szerelmekről, nagy csalódásokról, meghatározó pillanatokról. Egy biztos: miután elolvastuk, egész más érzésekkel fogunk meghallgatni egy-egy Beyoncé-dalt!

10 könyv karácsonyra édesanyádnak

Gwenda Bond: Lány a kötélen (Athenaeum Kiadó)

Jules álma, hogy híres kötéltáncos édesapja nyomdokaiba lépjen, azonban a Repülő Gráciák formáció jelenléte könnyen keresztülhúzhatja a számításait, hiszen riválisai évtizedek óta a családja esküdt ellenségei. Jules azonban tudomást sem vesz erről, csak a gyakorlásra, a fejlődésre figyel, azonban egyszer csak gyanúsan üldözni kezdi őt a balszerencse. Vajon mi állhat a háttérben? Mi az, amitől nagyanyja annyira óvja őt? A háttérben súlyos titok, ami beárnyékolja Julia életét. Vajon sikerül változtatnia az előre megírt sorsán a cirkusz varázslatos világában?

Anna Todd: Miután elbuktunk (Gabo Kiadó)

Tessa épp élete legnagyobb döntését hozza meg, amikor minden szétesik körülötte. Családjáról, és férjéről is megtud rejtegetett titkokat, és ezek a felfedezések mindent más megvilágításba helyeznek. Kiderül, hogy az életében semmi nem az, aminek látszik, egyszeriben megkérdőjeleződik a közös jövő, amiért a férjével együtt annyit küzdöttek. Tessa tudja, hogy Hardin szereti, és minden erejével védelmezi, senkit nem akar beengedni az életükbe. De vajon meddig képes a tűz és a szenvedély ellensúlyozni a sok drámát és szenvedést? Vajon mit választ Tessa: a szerelmet, vagy az álmait? Lehet-e egyáltalán valakit ilyen választás elé állítani? Kiderül az első könyves szerző, Anna Todd sikeres regényéből.

A párodnak keresel ajándékot?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top