Hol vannak már azok az idők, mikor a vegák és a vegánok számára a karácsony inkább volt kínszenvedés, mint örömünnep? Mára minden hagyományos karácsonyi finomságnak megszületett a mentes változata, amit azonban nem csak a vegánok élvezhetnek! Íme, egy szuperegyszerű, isteni mézeskalácsízű bögrés süti, amit 10 perc alatt el tudsz készíteni.
Vegán mézeskalácsos bögrés süti
Hozzávalók:
- fél tk. kókuszolaj
- fél tk. melasz
- fél tk. juharszirup
- 2 tk. almaszósz
- 1/8 tk. frissen reszelt gyömbér
- 1/4 tk. fahéj
- egy csipet szerecsendió
- egy csipet só
- 2 ek. liszt
- 1 ek. mandulaliszt
- 1 tk. fehérjepor
- 1/4 tk. sütőpor
- 2 ek. vaníliás mandulatej
A feltéthez:
- 400 ml-es konzerv kókusztej
- 2 tk. juharszirup
- fél tk. fahéj
Elkészítés:
- Egy nagyobb, legalább 4 decis bögrébe öntsd bele a folyékony kókuszolajat, a melaszt, a juharszirupot, az almaszószt, a fűszereket, a liszteket, a fehérjeport és a sütőport. Keverd össze alaposan!
- Jöhet hozzá a mandulatej is – addig kevergesd, amíg sima állagot nem kapsz!
- Magas fokozaton tedd mikróba 3 percre.
- A tetejére készíts kókuszkrémet: öntsd egy nagy tálba a hozzávalókat, majd robotgéppel habosítsd fel! Púpozz a süti tetejére 1-2 evőkanállal belőle. Élvezd!