Tuti Tippek

Mézeskalács-díszítés: így készül a tökéletes cukormáz

A karácsonyi sütik alfája és ómegája a mézeskalács. Ha a tésztából már rátaláltál a tökéletesre, jöhet a cukormáz! Most minden titkát eláruljuk a készítésének és a felhasználásának is.

Mézeskalács-díszítés: a tökéletes cukormáz

hozzávalói:

  • 900 g pasztőrözött tojásfehérje
  • 600 g + 1 ek. átszitált porcukor
  • fél tk. citromlé

MTI Fotó: Sóki Tamás

A mézeskalács-díszítéshez így készítsd el a tökéletes cukormázat:

  1. A tojásokat verd fel közepes fokozaton.
  2. 100 grammonként add hozzájuk a cukrot, alacsony-közepes fokozaton.
  3. Add hozzá a citromlevet, és további 6-8 percig keverd közepes-magas fokozaton.
  4. Azonnal használd fel, vagy légmentesen tárold 5 napig a hűtőben.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ha elkészültél a cukormázzal, jöhet a díszítés, amihez szuper ötleteket ad az alábbi videó:

foodnetwork

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top