nlc.hu
Tuti Tippek

Kárai Dávid - Ki mint vet könyv bemutató és receptek

Hogyan jut el az étel a termelőktől az asztalunkig?

Kárai Dávid gasztroblogger legújabb szakácskönyvében, a KI MIT VET-ben hazai termelők történetét meséli el 75 recepten keresztül és ad ötleteket értékes alapanyagok kreatív felhasználására, fenntartható szellemiségben.

Az elmúlt évek megmutatták, hogy kiemelten fontos a hazai vállalkozások és kistermelők támogatása. Kárai Dávid ezért hívta életre a KI MINT VET projektet, amelynek célja, hogy erősítse a hangot, mennyire fontosak a lokális, fenntartható és kisvállalkozói termékek.

Kárai Dávid hosszas kutatómunkájának köszönhetően olyan hazai termelőkre lelt, akik kivétel nélkül példamutatóak szakmájukban, az általuk bejárt úttal inspirálhatnak másokat és persze egytől-egyig páratlan minőséget állítanak elő, fenntartható szellemiségben. Ez a kötet az ő történetüket meséli el: 75 recepten keresztül mutatja be nemcsak a termékeket, hanem a mögöttük álló embereket is.

A tudatosság kulcsfontosságú és megkerülhetetlen lett a konyhában is. Azon túl, hogy a hazai alapanyagokkal rengeteg élelmiszer-kilométert spórolhatunk, jóval kevesebb a csomagolással és szállítással járó környezeti teher is, és persze megvásárlásukkal támogatjuk a helyi gazdák sokszor igen küzdelmes munkáját, valamint biztosítjuk azt, hogy tudásukat tovább tudják örökíteni. De ami talán a legfontosabb, hogy segít kapcsolódni az alapanyagokhoz. Megérteni és feltárni azt, milyen történet van egy láda friss cukkini mögött, milyen elhivatott misszió kell ahhoz, hogy a nyers akácméz az üvegbe kerüljön, avagy mi a mozgatórugója annak a megtörhetetlen motivációnak, ami a legmelegebb nyári napon is talpon tart a paprikaföld közepén kapálva.

Ki mint vet szakácskönyv receptjei

A kötet recepteket is tartalmaz

„Hiszem, hogy itt az ideje elültetni a változás magját, hiszen a ma hozott döntéseink egészen biztosan hatással vannak a jövőre” – nyilatkozta a szerző.

Éppen ezért döntött úgy a szerző, hogy egy jótékonysági kampánnyal egészíti a ki a munkát és minden könyv árából 1000 forintot jótékony célra ajánl fel, így a kötet megvásárlásával egy óvodás gyermek részvétele biztosított a Felelős Gasztrohős alapítvány Palánták programjába. A párbeszéd alapú, játékos foglalkozások során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett, hiszen a jövő bennük van.

Ki mint vet szakácskönyvA KI MINT VET termelői szakácskönyv nemcsak a farmtól az asztalig koncepciója miatt különleges, hanem azért is, mert könyvesboltokban nem kapható, exkluzív kiadvány, amelynek a könyvespolcon a helye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top