nlc.hu
Tuti Tippek

Fordulat: lesz Fényvillamos

Nagy volt a csalódottság, így mégis lesz Fényvillamos Budapesten

Az Adventi Villamos mellé a Fényfüggönyös Villamos is betársul.
fényvillamos

Mostanáig úgy nézett ki, hogy 12 év után – a rezsiválság miatt – idén nem indít Fényvillamost a BKV, helyette egy úgynevezett Adventi Villamost állít forgalomba, amelyen a fényfüzérek helyett a belső, karácsonyi dekoráción van a hangsúly. A Telex értesülései szerint a 7 fényvillamos üzemeltetése milliós tételt jelentett volna a cégnek. A bejelentést akkor sokan csalódással fogadták.

A BKV legfrissebb közleménye viszont már arról számolt be, hogy mégis lesz Fényvillamos – pontosabban Fényfüggönyös Villamos – Budapesten, az ünnepi időszakban.

 „A BKV népszerű Fényvillamosa helyett ezúttal szerényebb, fényfüggönnyel feldíszített jármű közlekedik az ünnepi időszak alatt Budapesten. 2022. december 16. és 2023. január 8. között hétköznapokon a 2-es villamos vonalán találkozhatsz a fényjárművel, hétvégén pedig más vonalakra is ellátogat” – olvasható a cég honlapján.

A társaság megindokolta, miért öntöttek így. Mint írják, az energiaválság sokkal tudatosabb megoldások felé irányította a BKV figyelmét. A Fényfüggönyös Villamosnak egy energiahatékony járművet választottak: egy KCSV-7-es típusú járművet, amely a mozgási energiát elektromos energiává alakítja, majd ezt visszatáplálja a rendszerbe és az akkumulátorba, így plusz energia felhasználása nélkül világíthat a jármű tetejéről lehulló fényfüggöny.

Arról, hogyan közlekednek a BKV Ünnepi járatai (az Adventi Villamos, a Mikulástroli, a Mikulásbusz és a Fényfüggönyös Villamos ITT olvashatsz!)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top