Ez a világ 10 legszebb karácsonyfája

nlc | 2023. November 29.
Máris kezdődik az advent, egyre több városban állítják fel a szebbnél szebb karácsonyfákat. Mi ezek közül is összeszedtük a 10 legjobbat.

Idén minden eddiginél magasabb az ország karácsonyfája, amelyet Hajdúszoboszlóról szállítottak Budapestre, és előtte 40 évig Zsuzsa asszonyék kertjét díszítette. Mivel hétvégén kezdődik az advent, nemcsak nálunk, hanem világszerte sok helyen felállították már a közterületeken a karácsonyfákat.

Persze, a Rockefeller Center karácsonyfáját mindenki ismeri. Gyönyörű szép, impozáns és a szánk tátva marad a látványától. De érdemes ezen túl is körülnézni a világban, ami a karácsonyfákat illeti – mi pedig pontosan ezt is tettük. Az alábbi galériában Ázsiától Európán át Amerikáig összeszedtük az idei év tíz legszebb karácsonyfáját. Vannak köztük hagyományosan díszített darabok, fényjátékok, és egy egészen rendhagyó darabja is a listának. Jó gyönyörködést kívánunk!

london karácsonyfa nlc

A Londoni Covent Gardennél ilyen gyönyörű fába futhatsz bele. (Fotó: Profimedia)

fehér ház karácsonyfa nlc

Az amerikai Fehér Házban is felállították az idei karácsonyfát. (Fotó: Kevin Dietsch/Getty Images)

manila fülöp-szigetek karácsonyfa nlc

A Fülöp-szigeteki Manila fővárosában, az elnök rezidenciája előtt állították fel ezt a játékos fát. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

hong kong karácsonyfa nlc

Hong Kongban ilyen szép, színes karácsonyfa található. (Fotó: Hou Yu/China News Service/VCG via Getty Images)

karácsonyfa gubbio nlc (1)

Az olasz Gubbio városában a hegyoldalban gyújtják meg a világ legnagyobbjának kikiáltott karácsonyfáját, amit egy 750 méter magas fényinstalláció. (Fotó: Instagram/@ alberodigubbio)

la karácsonyfa nlc

A még télen is meleg Los Angelesbe ezzel az elegáns fával hozták el a karácsonyi hangulatot. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

toronto karácsonyfa nlc

Torontóban egy nagy fénycsík gyakorlatilag a karácsonyfa, a türkiz szín pedig rettentő különleges. (Fotó: Arrush Chopra/NurPhoto via Getty Images)

párizs lafayette áruház karácsonyfa nlc

Párizs leghíresebb áruházában, a Lafayette-ben egy ilyen több méteres építmény szimbolizálja a karácsonyfát. (Fotó: Marc Piasecki/WireImage)

madrid karácsonyfa nlc

Ezt az impozáns karácsonyfát Madridban láthatod. (Fotó: David Canales/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

bécs karácsonyfa nlc

A legközelebbi karácsonyfára vagy kíváncsi? Bécsben ilyen klasszikusan díszitett fát állítottak. (Fotó: Profimedia)

Exit mobile version