nlc.hu
Szabadidő

A francia főváros ékessége a Galeries Lafayette luxusáruház gigantikus karácsonyfája

Párizs legdíszesebb karácsonyfájáért tolonganak az emberek

A Galeries Lafayette párizsi luxusáruház idén is varázslatos díszeivel nyitja meg az ünnepi szezont. A több mint 100 éves hagyomány szerint feldíszített kirakatok, és a gigantikus karácsonyfa, a francia főváros igazi ékessége.

Minden évben az egyik legjobban várt ünnepi esemény a Galeries Lafayette karácsonyfája és a tematikus kirakatok felavatása. A párizsi nagyáruház kupolája alá függesztett, fényekkel és díszek ezreivel készült hatalmas fáért gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak. Idén Charles de Vilmorin művész alkotásait csodálhatják meg az érdeklődők.

A Galeries Lafayette karácsonyi fényei

A Galeries Lafayette párizsi luxusáruház hagyományos hatalmas karácsonyfája a nagy kupola alatt 2023. november 15-én (Fotó:
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A luxusáruház első karácsonyi ünnepségét 1912-ben tartotta. Az üzlet homlokzatának megvilágításával kezdődött, amelyet rögtön követett a híres kirakatok ünnepi díszítése, majd néhány évvel később felállították az első karácsonyfát. Ahogy nőtt a fa, úgy nőttek a pazar díszítések, mígnem igazi látványosság lett belőle. A Lafayette oldalán azt írják, az 1920-as évektől kezdve tartottak karácsonyi partikat az áruház dolgozóinak és családjaiknak. A kupola alatt gyűltek össze, hogy megcsodálják a fát és különleges ünnepi előadással is készültek. A diszkrét zártkörű ünnepség aztán olyan jelentős eseménnyé nőtte ki magát, amire mindenki kíváncsi lett.

A Galeries Lafayette karácsonyi fényei
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top