nlc.hu
Szabadidő

Vágott fenyő, karácsonyfa gondozása

Így marad szép sokáig a fenyőd karácsony idején

Ezekkel a fogásokkal és a fenyőfa sokáig friss marad.

Aki vágott fenyőfát állít és nem művel tudja le az ünnepet, azt szeretné, ha a karácsonyfa minél hosszabb ideig megőrizné frissességét.

Adj neki elég vizet!

A vágott fenyők Fontos, hogy a karácsonyfa megfelelő mennyiségű vizet kapjon, mivel a vágott fenyő ágai képesek a vízfelvételre. Vásárlás után azonnal le kell vágni 2-5 centimétert a fa törzséből. Így leesik a törzs kiszáradt része, ami akadályozza a vízfelvételt.

Így marad szép sokáig a fenyőd karácsony idején

Tegyük a fát stabil, vízzel teli edénybe vagy karácsonyfa állványba. Naponta ellenőrizzük a víz szintjét. Egy vágott fenyő – különösen az első napokban – akár két liter vizet is felszippanthat, ami segít megelőzni a tűlevelek kiszáradását.

Hőmérséklet és páratartalom

Optimális hőmérsékleten tovább marad friss a fenyő. A szobahőmérséklet legyen 18-22 fok között. A túlzott hőingadozás, a közvetlen napfény, a radiátor vagy más hőforrás közelsége sem túl szerencsés.

Így marad szép sokáig a fenyőd karácsony idején

Fontos a páratartalom is. A túl száraz levegő gyorsítja a fa kiszáradását. A levegő nedvességtartalmát párologtatással növelhetjük.

Díszek

Ne terheljük túl a karácsonyfa ágát. A nehezebb díszek gyorsítják a tűlevelek kiszáradását. Könnyű díszekkel dolgozz, és egyenletesen rendezd el őket a fán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top