nlc.hu
Aktuális

Karácsonyfa dőlt emberekre

20 méter magas karácsonyfa nyomott agyon egy nőt Belgiumban

Egy belga karácsonyi vásár fenyőfáját döntötte fel a szél, egy nő meghalt.

Hatalmas, 6-os erősségű széllökések érték a Brüsszeltől 50 kilométernyire fekvő Oudenaarde város karácsonyi vásárát. Akkora volt a szélvihar, hogy feldöntötte a vásár 20 méter magas, mintegy öttonnás karácsonyfáját, ami emberekre zuhant.

A balesetben három ember sérült meg, mindhármukat kórháza szállították. Egyiküket, egy középkorú nőt újra kellett éleszteni, azonban néhány óra múlva belehalt sérüléseibe.

mindenki karácsonyfája

Az oudenaarde-i karácsonyi vásár (Fotó: prospectdad, X)

A Dernieres Heures című belga napilap internetes hírportál Marnic De Meulemeester polgármestert idézte, aki közölte: a fenyő a felállítását követően egyszer már kimozdult a helyéből, a műszaki szolgálatnak kellett visszaállítania és megerősítenie. A vásár területét azonnal lezárták, még kérdéses, hogy újranyit-e a karácsonyi időszak hátralévő részében.

Az ügyben vizsgálat indult, de minden valószínűséggel a feldíszített fa rosszul volt rögzítve – mondta a polgármester, majd megerősítette: az elmúlt napok heves esőzései és a rendkívüli erejű széllökések dönthették fel ismételten a fenyőt.

A rendőrség gondatlanság miatt nyomozást indított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top