nlc.hu
Aktuális

Levágták a karácsonyfa csúcsát a klímaaktivisták

Levágták Berlin karácsonyfájának a csúcsát a klímaaktivisták

Így akarták felhívni a figyelmet a globális felmelegedésre.
Levágták Berlin karácsonyfájának a csúcsát a klímaaktivisták

Berlinben klímavédők vágták le a város főterén, a Brandenburgi kapu előtt álló karácsonyfa csúcsát – számolt be a 444 az aktivisták Twitter bejegyzése alapján. A kímaaktivisták a Letzte Generation – vagyis Utolsó Nemzedék – nevű környezetvédő szervezethez tartoztak. 

„Az idei év tényleg a karácsonyfa csúcsa volt! A Brandenburgi kapunál levágtuk a karácsonyfa tetejét, mert nem lehet gondtalan a karácsony akkor, amikor az emberek az életüket féltik” – írták a poszthoz.

A mozgalom közleményben emelte ki, hogy ahogy a tengerben úszó jéghegyeknek, úgy Németországban is csak a csúcsát látni a klímakatasztrófának.

„Miközben az egész ország azzal tölti a hetet, hogy a legnagyobb üzletekből beszerezze a legjobb ajándékokat, mások azon gondolkodnak, hogy a pusztító aszályok és áradások után honnan szereznek majd ivóvizet” – tették hozzá. Az aktivisták szerint a klímaváltozás káros hatásai hamarosan elérik Németországot is és a szövetségi kormány nem tesz semmit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top