nlc.hu
Tuti Tippek

Mikulás-napi vitorlásverseny

Vitorlázó Mikulások lepték el a Mályi-tavat – videó

Mindenki fejére Mikulás-sapka került.
Mályi-tó

Szokatlan módon vitorláztak a Borsod megyei Mályi-tavon: ismét megrendezték a tél egyik legvidámabb vitorlás versenyét, amin Mikulás-sapkában szelték a habokat a résztvevők – számolt be az RTL Híradó. Három hajóosztályban nevezhettek a vitorlázók, akik évről évre ellepik a tavat Mikulás napjához közeledve. Szerte az országból és a határon túlról is érkeztek versenyzők, akik a vitorlázás szempontjából kedvező, szeles időt fogtak ki.

Lővei Tamás, helyi vitorlázó a szervezésben is részt vesz immár 14. éve. “Hálásak lehetünk az időjárásnak. Esőt mondtak, hideget mondtak. Ahhoz képest teljesen rendben van ez így december 2-án. A víz hideg, de szerencsére eddig még senki nem esett bele, úgyhogy még teljesen közelről nem tapasztaltuk” – nyilatkozta mosolyogva.

Érkeztek vitorlások Pécsről, Sopronból, az orfűi és a velencei tóról. A szervezők szerint annak ellenére, hogy az elmúlt napokban sok eső és hó esett, enyhe időben lenghettek a vitorlák a téli szélben, ami szintén kedvezett a versenyzőknek.

Még a vajdasági Palicsról is jött versenyző. Azt mondta, egyáltalán nem zavarja, hogy alig 3 fok van, és ez még hidegebbnek hat a vízen, mint a parton.

A legelső Mikulás-kupát amúgy 2008-ban rendezték meg Mályiban. Elszánt helyi fiatalok merész ötletéből az évek során egy különleges versennyé vált.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top