nlc.hu
Tuti Tippek

Mézeskalácsos tiramisu a legfinomabb csemege

Nem tudod, hogy mihez kezdj a maradék mézeskaláccsal? Máris mutatjuk!
tiramisu

Amire szükséged lesz:

A kávékeverékhez

  • 1 csésze kávé
  • 1 csésze vanília vagy mogyoró ízű kávékrém
  • 2 evőkanál kristálycukor

A tiramisuhoz:

  • 3 bögre hideg tejszín
  • 220 gramm mascarpone
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál melasz, vagy méz
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 egy csészevanília, vagy mogyoró ízű kávékrém
  • 280 gramm mézeskalács süti
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, plusz még egy kevés a díszítéshez

Így készítsd el!

1. Egy kis tálban keverjük össze a lefőzött kávét, a likőrt és a cukrot. Keverjük össze, majd tegyük félre teljesen kihűlni.

2. Közepes-magas fokozaton kezdjük el felverni a tejszínt, amíg az kemény nem lesz. Ez körülbelül 3-5 perc. A felvert tejszínt  tegyük a hűtőbe.

3. Egy tálba tegyük bele a mascarponét, a cukrot, a melaszt és a fűszereket. Közepes sebességen keverjük össze robotgép segítségével. Majd adjuk hozzá a kávélikőrt/krémet, és keverjük további néhány másodpercig közepes sebességen. Ezt követően egy spatulával forgassuk bele a korábban elkészített hideg tejszínhabot. 

4. Amikor készen állunk a tiramisu elkészítésére, mártsuk bele a mézeskalácsokat a kávés keverékbe, és béleljünk ki velük egy közepes tepsi alját, hagyva, hogy a sütik kicsit átfedjék egymást. Adjuk hozzá a mascarponés keverék felét, és egy spatulával egyenletes rétegben terítsük el, majd szórjuk meg kakaóporral. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a keksz, a mascarponés keverék és a kakaópor egy másik rétegével. Lazán fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 6 órára. Legjobb egy éjszakán át, vagy 24 órára hűtőbe tenni.

5. Tálaláskor szórjuk meg még egy kis kakaóval.

ajánlott videó


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top