Mézes–almás szűzérme csilivel fűszerezve
Porhanyós szűzérme kis erős paprikával és mézes almával tökéletes választás, mert egyszerű és nagyon finom.
Hozzávalók
- 40 dkg piros alma
- 40 dkg sertés szűzérme
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 db csilipaprika
- 1 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szem egész bors
- 2 ek. méz
- 4 ek. olaj
- só
A recept elkészítéséhez kattints ide!
Tejszínes brokkolileves rózsaborssal fűszerezve
A sok ünnepi húsétel mellé jár egy forró finomság is. Lelket melengető, bársonyosan tejszínes brokkolileves.
Hozzávalók
- 2 szál közepes sárgarépa
- 2 szál közepes petrezselyemgyökér
- 30 dkg burgonya
- 2 ek. olívaolaj
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2,5 dl tejszín
- 2 csipet rózsabors
- 1 fej lila hagyma
- só
A leves elkészítést a blogomon találod, kattints ide!
Egészben sült tormás, mézes csirke sült zöldségekkel
Amikor ezt a receptet elkészítettem, azt hittem, nagyon sok munkával jár majd, de meglepett! Nem is volt sok az előkészület, 20 perc alatt végeztem, és a csirke már a sütőben sült!
Hozzávalók
- 1 db jóltartott tanyasi csirke
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db közepes cukkini
- 20 dkg brokkoli
- 2 fej közepes lilahagyma
- 5 ek. méz
- 2 ek. torma
- 15 szem rózsabors
- 4 gerezd fokhagyma
- 0, 5 kg szilva
A recept elkészítéséhez látogass el az oldalamra, kattints ide!