Lazactekercs és narancsos pisztráng: könnyű ünnepi halfogások

nlc | 2015. November 27.
Spenótos lazactekercs, narancsos pisztráng és paradicsomos tőkehal: idén is könnyen elkészíthető, de nagyon is extra ünnepi recepteket mutatunk.

Spenótos lazactekercs

Hozzávalók:

  • csipet só
  • 250 g füstölt lazac
  • 1 marék kapribogyó
  • 150 g krémsajt
  • 1 evőkanál kapor
  • fél citrom
  • friss bazsalikom
  • csipet bors
  • 3 db tojás
  • 1 csomag spenót
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A kiolvasztott spenóthoz adjuk hozzá a tojássárgákat, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd addig mixeljük, amíg pürészerű állagú nem lesz. (Ha friss spenóttal dolgozunk, a spenótot egy kis vízzel forraljuk fel, tegyük az aprítóba és utána keverjük a tojással, sóval).

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a spenótos masszához. A masszát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük 15 percig 180 fokon, majd hagyjuk kihűlni.

A krémsajtot keverjük össze az apróra vágott kaporral és csepegtessük bele a fél citrom levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A krémsajtos tölteléket kenjük a spenótos lapra, szórjuk meg a kapribogyóval, még több kaporral és borssal, majd helyezzük rá a lazaccsíkokat. A végén tekerjük fel az egészet majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

 

 

Naranccsal töltött pisztráng

Hozzávalók 2 főre:

  • csipet só
  • friss kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés vaj
  • 3-4 db narancs
  • kevés tarkabors
  • 2 db tisztított, kibelezett egész pisztráng
Kategóriafőétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

A narancsokat fél cm vastagon felszeleteljük, és a szeletekkel kibélelünk egy tűzálló tálat. 1-2 szeletet félreteszünk.

Kívül-belül kenjük be a halakat vajjal, majd sózzuk, a frissen őrölt borssal meghintjük!

A hal belsejébe tegyük a frissen aprított petrezselymet, hintsük meg kakukkfűvel, majd fektessünk a pisztráng belsejébe néhány narancsszeletet!

Egy kifacsart narancs levével öntözzük meg a halat, majd tegyünk a halra még néhány kisebb kocka vajat!

35 percig süssük!

 

Tőkehal olívás paradicsommártásban

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • 400 g hámozott, darabolt paradicsom
  • 1 db citrom
  • csipet rozmaring
  • 4 szelet tőkehalfilé
  • 170 g fekete olajbogyó
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra!

Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá egy csipet rozmaringot, forraljuk fel, majd adjuk hozzá az olajbogyót!

A halakat a bőrös felükkel lefelé helyezzük egy hőálló edénybe, kanalazzuk rá a paradicsommártást, tegyük bele a citromszeleteket, majd süssük 15 percen át.

A tálból tálaljuk, rozmaringgal díszítsük!

Még több halas recept az NLCafén!

Exit mobile version