Ünnepi menü

Cukormentes ananászos kókuszhab karácsonyra

A pontosság kedvéért ez egy glutén-, laktóz- és cukormentes pohárdesszert. Néhány hozzávaló csupán, és rövid idő alatt élvezhető édességhez juthat az is, aki nem részesülhet a mákos bejgli áldásaiból.

A cukormentesség nem indokolja persze, hogy ebből nyugodtan meg lehet enni három kilót naponta, de az ananász és az édeskömény jótékony hatással van a szervezetünkre, és ezek állítólag a fogyást is segítik. Ugyanakkor ajánlatos mértékkel fogyasztani, mint mindent.

Cukormentes ananászos kókuszhab - a csoda

Csak friss ananászt használjunk, természetesen – már ha ragaszkodunk a cukormentességhez. Hámozzuk meg és vágjuk fel az ananászt, tegyük egy olyan edénybe, amiben bormixerrel össze tudjuk aprítani. Az édesköményt is vágjuk darabokra, tegyük az edénybe. Pürésítsük az egészet.

A cocomast verjük habbá – ezt akkor tudjuk megtenni, ha húsz percre a fagyasztóba tesszük hűlni, de vigyázzunk, ne felejtsük ott! Még a felverés kezdetekor adjuk hozzá az általunk használt természetes édesítőt.

A receptért kattints a MaiMóni caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top