A kelbimbó – nem is tudjuk, miért – nem olyan népszerű köret, pedig nemcsak finom, de nagyon egészséges is. A karácsony jó alkalom lehet rá, hogy teret nyissunk a kicsit szokatlanabb, különlegesebb ízeknek is, szóval mindenképpen érdemes lehet kísérletezni egy ilyen gyors, kelbimbós körettel. (Ha pedig ez bejött, mindenképpen próbáljuk ki az isteni és szintén villámgyors mandulás-pesztós kelbimbót is!)
Hozzávalók:
- 1/2 csésze olaj
- 1 csésze panko morzsa
- 1/3 csésze frissen reszelt parmezán
- fél kiló kelbimbó
- 1/2 csésze finomliszt
- 2 nagy tojás felverve
- 1 evőkanál cajun-fűszerkeverék
Elkészítés:
1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat.
2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a parmezánt, a panko morzsát és a cajun fűszert. Tegyünk félre.
3. Mintha panírozáshoz készülnénk, készítsük ki a lisztet, a tojást és a morzsát, majd forgassuk meg a kelbimbókat először a lisztben, utána a tojásban és a morzsában.
4. Süssük ki a kelbimbókat – egyszerre 5-6 darabot – úgy, hogy aranybarnák legyenek. Papírtörlőn csöpögtessük le őket. Melegen tálaljuk.