2 zseniális lazacrecept Gordon Ramsay-től

Mona | 2019. December 04.
Ütős halas fogások.

A hagyományos rántott ponty vagy halászlé helyett mindkettő tökéletesen alkalmas az ünnepi asztalra.

Tésztában sült lazac (4-6 személyre)

Fotó: iStock

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. Keverd össze a fűszervajhoz a vajat, a citromhéjat, a gyömbért, a mazsolát és az őrölt fűszereket. Sózd, borsozd a lazacfiléket. Kend  meg vajkeverékkel az egyik szeletet, majd fektesd rá a másikat.
  2. Nyújtsd ki a tésztát, fektesd a közepére a filéket, a tészta többi részét kend meg a tojássárgával. Hajtsd fel a tészta két szélét és a végeit, és illeszd össze, majd helyezd a sütőlapra.
  3. Kend meg a tésztát a tojással, irdald be, szórd meg sóval és borssal, tedd rá a kakukkfüvet, 15 percre hűtsd be.
  4. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és süsd a tésztát 20-25 percig.
  5. Ha kész, pihentesd 5 percig, majd vágd szeletekre, tálald mentás hollandi mártással és zöld körettel.

 

Tormás pácolt lazac (4 személyre)

Fotó: iStock

Hozzávalók:

Az öntethez:

 

Elkészítés:

  1. Keverd össze a sót a cukorral, majd borsozd meg, szórd a halfilére. Tekerd fóliába, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
  2. Csomagold ki a lazacot, és töröld szárazra. Kend meg az oldalát tejszínes tormával, szórd meg zöldfűszerekkel. Tekerd újra fóliába, és hűtsd be.
  3. Vágd vékony szeletekre a halat.
  4. Az öntethez keverd el a balzsamecetet a mustárral és az olívaolajjal, sózd és borsózd. Öntsd rá a halra, majd tálald.

 

Kiemelt kép: iStock

Exit mobile version