Ünnepi kalács camembert sajttal
Hozzávalók:
- 4 nagy tojás
- 20 ml tej
- 350g liszt
- 7 g élesztő
- 30 g cukor
- 5 g só
- ½ tk. kevert fűszer
- 200 g sózatlan vaj
A töltelékhez
- 1 fokhagyma
- 1 ek. birsalmapaszta
- 5 főtt gesztenye
- ½ ek. szárított, apróra vágott áfonya
- vörös áfonya
- 1 ek. gombakrém
Elkészítés:
- Sütés előtti nap keverjük le a tésztát, majd hagyjuk állni: keverjük össze a tojást és a tejet, majd ezt tegyük félre. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a fűszereket egy keverő tálba ömlesszük, majd ezt is dolgozzuk át.
- Lassan öntsük a tojáskeveréket a tésztánkhoz, és addig keverjük, amíg nagyon puha, homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a vajat és gyúrjuk 8-10 percig. Fedjük le a zárófóliával, és egy éjszakán át hűtjük.
- A tésztát öt nagy, egyenlő méretű darabra osztjuk.
- Vegyünk egy darab tésztát, és ezt ismét osszuk öt részre. Egyenként, mindegyik 5 darabot óvatosan tekerjük be a labdába, és készítsünk egy kis lyukat a közepén. Töltsünk bele egy teáskanál pörkölt fokhagymát, majd zárjuk le. Ismételjük ezt mindaddig, amíg nem töltjük ki mint az öt golyónkat.
- A tésztáinkat rakjuk kör alakba, majd hagyjuk állni 30-40 percig. Melegítsük fel a sütőt 190 fokra. A camembert sajtunkat tegyük a tésztánk közepére. Süssük az egészet 15-20 percig.