Ünnepi kalács camembert sajttal – könnyű és extra finom

nlc | 2019. December 05.
Finom, ínycsiklandozó, és tuti siker!

Ünnepi kalács camembert sajttal

Hozzávalók:

A töltelékhez

 

Elkészítés:

  1. Sütés előtti nap keverjük le a tésztát, majd hagyjuk állni: keverjük össze a tojást és a tejet, majd ezt tegyük félre. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a fűszereket egy keverő tálba ömlesszük, majd ezt is dolgozzuk át.
  2. Lassan öntsük a tojáskeveréket a tésztánkhoz, és addig keverjük, amíg nagyon puha, homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a vajat és gyúrjuk 8-10 percig.  Fedjük le a zárófóliával, és egy éjszakán át hűtjük.
  3. A tésztát öt nagy, egyenlő méretű darabra osztjuk.
  4. Vegyünk egy darab tésztát, és ezt ismét osszuk öt részre. Egyenként, mindegyik 5 darabot óvatosan tekerjük be a labdába, és készítsünk egy kis lyukat a közepén. Töltsünk bele egy teáskanál pörkölt fokhagymát, majd zárjuk le. Ismételjük ezt mindaddig, amíg nem töltjük ki mint az öt golyónkat.
  5. A tésztáinkat rakjuk kör alakba, majd hagyjuk állni 30-40 percig. Melegítsük fel a sütőt 190 fokra. A camembert sajtunkat tegyük a tésztánk közepére. Süssük az egészet 15-20 percig.

via

Exit mobile version