nlc.hu
Ünnepi menü

Töltött káposzta-ár 2020

Jóval drágább lesz idén a töltött káposzta

Többe kerülnek a hozzávalói az előző évekhez képest, de így sem hiányozhat a karácsonyi menüből.
töltött káposzta,

Drágább lesz idén a töltött káposzta, ugyanis az elmúlt hetekben ennek a karácsonyi fogásnak szinte minden hozzávalója drágult – számolt be a Tények. Szakértők szerint jelenleg 15-35 százalék közötti a sertéshús áremelkedése, azt pedig, hogy ez meddig tart, még ők sem tudják pontosan.

Egy karcagi üzletben például a füstölt tarja kilója több mint 4 ezer forintba kerül, sokan már most megveszik az ünnepekre. Keresik még a vevők a csülköt és a szalonnát is, a legnépszerűbb azonban még mindig a töltött káposztához való. Nagyon szeretik a vásárlók a dagadót és a lapockát. 

Az éttermekben is készülnek már karácsonyra, egy karcagi bioétteremben is a legkeresettebb fogás az ünnepekre a töltött káposzta, amelynek az egyediségét az adja, hogy a saját biogazdaságukból származik a hozzá felhasznált hús. Náluk idén 10 százalékkal kell többet fizetni a vevőknek a töltött káposztáért. Egy szombathelyi étteremben már most tudják, hogy mennyit fognak kérni az ünnepek előtt egy adag töltött káposztáért: náluk 1790 forint lesz idén.

A káposztát is érinti az áremelkedés, drágábban adják idén a piacokon. Egy szombathelyi piacon – ahol már most gyorsan fogy a savanyú káposzta – 1200-1400 forint kilója.

A vásárlók szerint a drágulások ellenére sem hiányozhat ez a fogás az ünnepi asztalról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top