Több tízezer forintot költenek a családok a karácsonyi menüre. A legtöbben a hagyományos ételeket kedvelik, szinte mindenhol halászlé és töltött káposzta kerül az asztalra. Sokan otthon főzik meg az ünnepi fogásokat. Egy hagyományos, 3 fogásos karácsonyi menü 4 főre körülbelül 10 ezer forintra jön ki, ha mi magunk vásároljuk meg a hozzávalókat és készítjük el.
Mint a Tények riportjából kiderül, egyre többen vannak, akik úgy döntenek: inkább étteremből rendelnek. Ezzel időt is spórolnak és több energiájuk is marad ünnepelni. A hagyományos ételek mellett népszerűek a hidegtálak is, az áruk idén 2-5 ezer forint között mozog.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock
Hangolódj az adventre az nlc-vel!
- Főszerepben a sajt – 3 egyszerű és elegáns előétel karácsonyra
- Ezzel az egyszerű trükkel pillanatok alatt dúsabb lesz a karácsonyfa
- Így készül az Év Szaloncukra – videó