nlc.hu
Mézeskalács

Szaloncukor-recept

Így készül az Év Szaloncukra – videó

Tarolt idén a vörösboros málnás ízű, videón az elkészítés menete egészen a szaloncukor becsomagolásáig.
év szaloncukra

Még csak 5 éve készít szaloncukrot, mégis idén az év legjobbjának választották – a laktózmentes kategóriában – Damniczki Balázs vörösboros málnás finomságát az Év Szaloncukra versenyen. A Tények Plusz stábja ellátogatott a cukrászmester műhelyébe, ahol utánajártak a díjnyertes finomság titkának.

Volt egy kedvenc szaloncukrom, egy vajkaramella, amit évek óta minden karácsonykor megvásároltam, ám az egyik évben nem lett olyan. Megkérdeztem az illető szakembert, hogy mi történt, miért változott meg a szaloncukor, és azt válaszolta, hogy átdolgozták a receptet. Akkor azt mondtam: ha nincs az a szaloncukor, amit én szeretek, akkor csinálok magamnak. Ez volt az első. Ez egy vajkaramellás szaloncukor volt. (…) Négy-öt íz, aminek mindig meg kell lennie, és ehhez minden évben jön egy-két új íz” – árulta el a mestercukrász, aki szerint az új ízek sokszor a véletlenekből születnek. Van, hogy 5 főzés alatt elkészül az új recept, de van, hogy 2 évet kell várni a tökéletesre.

„A vörösboros málna az nálunk egy ikonikus termék a fagylalt miatt” (a Damniczki Cukrászda egyébként 2013-ban az Év Fagylaltja díját nyerte el a vörösboros-málna ízűvel – szerk.) – mesélte Damniczki Balázs, aki egyébként nagyon szeret gyümölcsökkel dolgozni. Így nem meglepő, hogy birs és fűszeres szilvás ízű szaloncukor is van már a mestercukrász repertoárjában.

Kiemelt kép forrása: Tények – videó

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top