Felfedjük a titkot: ettől lesz márványos a bejgli

Németh Orsi | 2023. December 20.
Az ünnepi készülődés igazi mumusa a bejglisütés, pedig nem is annyira nehéz, mint ahogy elsőre látszik. Eláruljuk a titkot, hogy lesz szép márványos, repedésmentes!

Kétségtelen, hogy az ünnepi időszak egyik nagy kedvence a bejgli, aminek sütésétől a háziasszonyok nagy része tart. Most elárulunk egy-két trükköt, amit, ha betartasz, akkor egészen biztos, hogy tökéletes lesz idén a bejglid.

Fotó: Getty Images

Hogy ne repedjen szét, hogy legyen márványos?

A nyers bejglirudakat ecsettel kenjük le 2 tojássárgájával és egy egész tojással, majd hűvös, száraz helyre tegyük pihentetni, míg meg nem szikkad rajta a tojás. Miután ez megtörtént, kenjük meg újra vékonyan tojásfehérjével, ezt is hagyjuk rászáradni. Így lesz szép márványos a bejgli.

Tipp: A legjobb, ha egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük a tojással lekent tésztát, úgy lesz a legszebb, de ha nincs ennyi időnk, akkor 15-30 perc is elég lehet.

Mielőtt sütőbe tesszük, szúrjunk le egészen a bejgli aljáig, így a sütés közben keletkező gőzök könnyedén távoznak, és nem feszítik szét a tésztát.

180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 25- 30 perc alatt sül meg a bejgli, de nem szabad túl forró sütőbe sem tenni, mert a külseje gyorsan megpirul.

Exit mobile version