3 egyszerű desszert szilveszterre, amivel borítékolható a siker

Sz.Cs. | 2023. December 25.
A karácsonyi és a szilveszteri menü sokunknak okoz fejtörést, azonban most elhoztunk három egyszerű desszert ötletet, amivel garantált a siker.

Biztos sokak számára ismerős lehet az a bizonyos kérdés: „Mit főzzek ma?” Szinte minden nap találkozunk ezzel a dilemmával, majd tanácstalanul vizslatjuk az élelmiszerboltok polcait abban reménykedve, hogy talán némi ihletre lelünk. De mi a helyzet az ünnepi menüvel? Ez talán mind közül a “legrosszabb”, hiszen a legnagyobb fejtörést okozza az év ezen részében. Ezen felbuzdulva, most elhoztunk Nektek három olyan desszertötletet, ami garantáltan sikeres lesz.

Pisztáciás Puding 

Ha az édes és cukros desszertbe szeretnénk csempészni néhány sós hozzávalót, akkor a pisztáciás puding lehet a nyerő, és nemcsak az íze miatt. A pisztácia tele van antioxidánsokkal, fehérjével és rosttal. Az egyszerű recepthez pedig nincs is másra szükségünk pusztán a tűzhelyre.

A pisztáciás puding mindig jó választás (Fotó: Unsplash)

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Öntsük a pisztáciát egy tálba, majd egy robotgép segítségével körülbelül 3-4 percen keresztül dolgozzuk el egészen addig, amíg csomómentes és sűrű nem lesz. Ezután adjuk hozzá a kristálycukor felét, majd a két evőkanálnyi tejet és keverjük el. Miután megkaptuk ezt a sűrű masszát, adjuk hozzá a maradék tejet és egy nagyobb lábasba közepes lángon kezdjük el csomómentesre keverni. Amíg a tej melegszik, egy külön tálba öntsük bele a kristálycukrot, a tojássárgákat, a kukoricakeményítőt, illetve a sót, majd jól dolgozzuk össze. Amikor a tej már meleg, öntsünk egy fél csésze meleg tejet erre a masszára, majd keverjük össze. Ha ez is megvan, a keveréket öntsük a lábasba és közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, és addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad. Osszuk el a pudingot 6 pohárba. Fedjük le mindegyiket egy fóliával, majd hagyjuk pihenni 4 órán keresztül. Tejszínhabbal és apróra vágott pisztáciával megkenve tálaljuk.

Gyömbéres meggyes sajttorta

Egyszerű, de annál finomabb meggyes sajttorta (Fotó: Pexels)

Hozzávalók: 

Elkészítés: 

Egy tálban keverjük össze az őrölt kekszet és a vajat. Az így kapott “darát” egyenletesen oszlassuk el a tortaforma aljában. Ha mindez megvan, egy másik tálba öntsük bele a krémsajtot és a 200 gramm cukrot. Ezt egy elektromos habverővel keverjük el, majd egyenként verjük bele a tojásokat. A tojások után öntsünk bele fél csésze tejszínt és 1 teáskanál vaníliát majd dolgozzuk el. Az így kapott keveréket öntsük a tortaformába, a keksz tetejére és egyenletesen oszlassuk el. 180 fokra előmelegített sütőben süssük megszilárdulásig, azaz körülbelül 40-45 percig. Mindeközben egy kisebb tálban keverjük össze a maradék tejfölt, az 50 gramm kristálycukrot és az 1 teáskanálnyi vanília aromát. Miután a sütőből kivettük a tortát, a tetejére rákenjük ezt a krémet, majd visszatesszük és addig sütjük, amíg meg nem dermed. Hagyjuk kihűlni a serpenyőben, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára. A tetejére pedig jöhet is a meggybefőtt.

A klasszikus csoki fondü

A klasszikus csoki fondü mindig jó választás (Fotó: Pexels)

 

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd beletesszük az apróra darabolt csokoládét. Kis lángon, kevergetve sima krémmé főzzük. Miután átöntöttük egy tálba, az ízlés szerint választott gyümölccsel, esetleg süteménnyel már fogyasztható is.

Via: 1

Exit mobile version