Ahogy a lencse, úgy a virsli sem maradhat ki a jóból az év utolsó napjain. A következő gyors, egyszerű receptet ne hagyd ki idén!
Almás-zsályás virslitekercs
Hozzávalók
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 1 kis étkezési alma, meghámozva, kimagozva és 1,5 cm-es kockákra vágva
- 3 lap leveles tészta
- 454 g-os csomag virsli
- 1 evőkanál finomra vágott zsálya
- vegyes saláta, tálaláshoz
Elkészítés:
1. LÉPÉS
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy kisebb serpenyőben forrósíts fel 1 teáskanál olajat, a hagymát és az almát, körülbelül 6-8 percig. Folyamatos kevergetés mellett, óvatosan pirítsd meg, amíg megpuhul és enyhén megpirul. 5 percig hagyd hűlni.
2. LÉPÉS
Tegyél egy leveles tésztalapot az asztalra úgy, hogy a rövidebb vége legyen hozzád közelebb. Egy picit kend meg olajjal. Helyezz rá egy másik levelestészta-lapot, de nagyjából 6 cm-rel jobbra told el, és kend meg ezt is egy kis olajjal. Fogd meg az utolsó levelestészta-lapot, és 6 cm-t told el ezt is jobbra. A tészta téglalap mérete nagyjából 40 x 45 cm legyen.
3. LÉPÉS
A kifőtt virsliről húzd le a bőrét, add hozzá a hagymát, az almát és a zsályát, és jól keverd össze a masszát. Formázz ebből egy kolbászformát, és helyezd a tésztára, az egyik rövidebb végétől körülbelül 8 cm-re és mindkét oldalától 8 cm-re.
4. LÉPÉS
Hajtsd fel a leveles tészta alsó végét a töltelékre, majd hajtsd be az oldalakat is. A tésztát alulról óvatosan, de határozottan tekerd fel. Tedd a tepsibe és kend meg egy kis zsiradékkal. Körülbelül 30 percre tedd az előmelegített sütőbe, vagy amíg a töltelék meg nem puhul, és a tészta aranybarna és ropogós nem lesz. Vegyes salátával tálald.