nlc.hu
Ünnepi menü

Tökéletes virslis-almás leveles tészta szilveszterre

Tökéletes virslis-almás leveles tészta szilveszterre

Finom, laktató és könnyen elkészíthető receptet hoztunk szilveszterre. Ha valami újdonságra vágysz, akkor készítsd el ezt a leveles tésztás finomságot, mert virsli nélkül ugye nincs szilveszter!

Ahogy a lencse, úgy a virsli sem maradhat ki a jóból az év utolsó napjain. A következő gyors, egyszerű receptet ne hagyd ki idén!

Almás-zsályás virslitekercs

Virslis-almás-zsályás kaja szilveszterre

Fotó: Getty Images/illusztráció

Hozzávalók

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 1 kis étkezési alma, meghámozva, kimagozva és 1,5 cm-es kockákra vágva
  • 3 lap leveles tészta
  • 454 g-os csomag virsli
  • 1 evőkanál finomra vágott zsálya
  • vegyes saláta, tálaláshoz

Elkészítés:

1. LÉPÉS

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy kisebb serpenyőben forrósíts fel 1 teáskanál olajat, a hagymát és az almát, körülbelül 6-8 percig. Folyamatos kevergetés mellett, óvatosan pirítsd meg, amíg megpuhul és enyhén megpirul. 5 percig hagyd hűlni.

2. LÉPÉS

Tegyél egy leveles tésztalapot az asztalra úgy, hogy a rövidebb vége legyen hozzád közelebb. Egy picit kend meg olajjal. Helyezz rá egy másik levelestészta-lapot, de nagyjából 6 cm-rel jobbra told el, és kend meg ezt is egy kis olajjal. Fogd meg az utolsó levelestészta-lapot, és 6 cm-t told el ezt is jobbra. A tészta téglalap mérete nagyjából 40 x 45 cm legyen.

3.  LÉPÉS

A kifőtt virsliről húzd le a bőrét, add hozzá a hagymát, az almát és a zsályát, és jól keverd össze a masszát. Formázz ebből egy kolbászformát, és helyezd a tésztára, az egyik rövidebb végétől körülbelül 8 cm-re és mindkét oldalától 8 cm-re.

4. LÉPÉS

Hajtsd fel a leveles tészta alsó végét a töltelékre, majd hajtsd be az oldalakat is. A tésztát alulról óvatosan, de határozottan tekerd fel. Tedd a tepsibe és kend meg egy kis zsiradékkal. Körülbelül 30 percre tedd az előmelegített sütőbe, vagy amíg a töltelék meg nem puhul, és a tészta aranybarna és ropogós nem lesz. Vegyes salátával tálald.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top