Ettől lesz igazán krémes a tésztaszósz! Nem is gondoltad volna!

F.C. | 2024. November 26.
Sokkal jobb alternatíva van a tejszín helyett.
Rizs és villára felszúrt tészta az osztott képen

A tésztafélék – mint például a bolognai vagy a carbonara – akkor finom, ha jó sok szósz van a tésztán. Ugyanakkor az is fontos, hogy maga a tésztaszósz milyen állagú. A krémesség azonban nem kimondottan magas zsírtartalmú tejszínnel érhető el! Van erre egy sokkal jobb megoldás!

Az olaszok titkos összetevőjétől, amit semmi más nem pótolhat, olyan krémes lesz a tésztaszósz, mint még sosem! Próbáld ki!

A titok nem más, mint a tészta főzővize.

A magas keményítőtartalmú főzővíz segít besűríteni a szószt, ami ezáltal krémes, de nem zsíros bevonatot képez majd a tésztán.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version