nlc.hu
Ünnepi menü
Ettől lesz igazán krémes a tésztaszósz! Nem is gondoltad volna!

Ettől lesz igazán krémes a tésztaszósz! Nem is gondoltad volna!

Sokkal jobb alternatíva van a tejszín helyett.

A tésztafélék – mint például a bolognai vagy a carbonara – akkor finom, ha jó sok szósz van a tésztán. Ugyanakkor az is fontos, hogy maga a tésztaszósz milyen állagú. A krémesség azonban nem kimondottan magas zsírtartalmú tejszínnel érhető el! Van erre egy sokkal jobb megoldás!

Az olaszok titkos összetevőjétől, amit semmi más nem pótolhat, olyan krémes lesz a tésztaszósz, mint még sosem! Próbáld ki!

A titok nem más, mint a tészta főzővize.

A magas keményítőtartalmú főzővíz segít besűríteni a szószt, ami ezáltal krémes, de nem zsíros bevonatot képez majd a tésztán.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top