Klasszikus linzer baracklekvárral
A linzert akár már most elkezdheted! Tedd légmentesen záródó dobozba, és tárold el karácsonyig! / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Zserbógolyó
A bonbonoknak, trüffeleknek vagy a képen látható zserbógolyóknak már most nekiállhatsz, ha nem tejszínes, tejes vagy friss gyümölcsös töltelékkel készül. /
Fotó: Nosalty, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Habcsók
A habcsóknak akár már 2 héttel karácsony előtt nekiállhatunk! Fontos, hogy légmentesen zárt dobozba tegyük, hogy ne puhuljon meg. / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Karácsonyi kekszek
Az aprósütmények és a szárazabb kekszek akár hosszú hetekig is elállnak. Kizárólag a krémes belsejűeket kell néhány nappal az ünnepek előtt megsütni! Ezek romlandóak. / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Fügés papucs
Minden hájas, zsíros, vajas tészta a barátunk. Légmentesen zárt dobozban tárolva még jól is áll nekik egy kis idő! Akár 2 héttel karácsony előtt megsüthetjük a mindenféle jóval töltött papucsokat. /
Fotó: Lakos Benedek, Fotó: Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Stollen, a német karácsonyi gyümölcskenyér
A stollen a német karácsonyi gyümölcskenyér, de minden más gyümölcskenyér is korábban megsüthető. Alufóliába tekerve hűvösen, de ne hűtőben tartsuk! / Fotó: Couleur, Pixabay.com
Fotó megosztása:
Bejgli
Az ünnepek előtti héten megsüthetjük a bejglit! A zsíros tésztájú sütemények ezt megengedik. Akárcsak a gyümölcskenyeret, alufóliába tekerve hűvösen, de ne hűtőben tartsuk! / Fotó: Lakos Benedek, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Ünnepi mézeskalács
A mézeskalács sem frissen sülten, sem megkeményedve nem az igazi. Kb. 2 hétig áll el, ezért érdemes karácsony előtti héten megsütni, hogy még a 2 ünnep között is jó legyen. / Fotó: Kristyán Fanni, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Zserbó
A karácsony ikonikus süteménye, a zserbó szintén elkészülhet a szentest előtti héten. Sőt, a fagyasztást is jól bírja! / Fotó: Nemes Nóra Dacota, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Konfitált karaj
Csodálatos, ősi hústárolási mód a zsírban konfitálás. Hosszú hetekig eláll így az étel. A lényeg, hogy befedje, így. a levegőtől elzárja a zsír! / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Libamájterrine
Akár liba-, kacsa- vagy csirkemájból készítünk terrine-t, óriási trükk olvasztott zsírral bevonni, majd megdermeszteni. Így jó időre, akár hetekre is tartósíthatjuk. Hűtőben tároljuk persze! / Fotó: ThinkstockPhotos
Fotó megosztása:
Franciasaláta
A franciasaláta hűtőben jól eláll 4-5 napig. Kivéve, hogy házi majonézből készül. Ekkor csak 2-3 napig. / Fotó: Nemes Nóra - Dacota, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Házi kocsonya
A kocsonya hűtve csak néhány napig fogyasztható, de remekül fagyasztható! Mielőtt asztalra kerül, fel kell olvasztani folyékony állagúra, majd újra megdermeszteni. / Fotó: Hankusz Sára, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Töltött dagadó
A töltött dagadó sok családban kedvelt karácsonyi étel. Vágd fel szeletekre, és így fagyaszd le! Kiolvasztás után csak sütőben újra kell melegíteni. / Fotó: Kiki, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása:
Szabolcsi töltött káposzta
Hihetetlen, de a töltött káposzta akár 2 hétig is eláll a hűtőben. A fagyasztást és újramelegítést is jól bírja! / Fotó: Bagdi Gréta, Nosalty Ételfotó
Fotó megosztása: