nlc.hu
Meghitt percek

Lelki béke az ünnepel előtt

7 tipp a lelki béke megőrzéséhez az ünnepek előtt

A karácsony közeledtével egyre nyugodtabbnak, egyre kipihentebbnek kellene lennünk elméletileg. De ez az év nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Korlátozások, járvány, kimerültség... Nem meglepő, hogy sokszor azt tapasztaljuk, hogy a feszültség minden nappal nő bennünk, ha pedig a teendőink listájáról lehúzunk egy tételt, azonnal odaírhatunk három újat. Az idővel és a stresszel folytatott heroikus küzdelemhez összeszedtük a spirituális eszköztárunk legjobb fegyvereit. Egyszerű módszereinkkel garantált a nyugalom és a belső béke!

1, Amilyen a reggeled, olyan a napod!

Nem szoktál reggelizni, az év végi hajtásban pedig a reggeli készülődést a lehető legrövidebbre minimalizálod? Rosszul csinálod. Louise L. Hay szerint az ébren töltött első két órádban alapozhatod meg a napodat, és ez a 120 perc az, amelyik nyugodttá, eredményessé és boldoggá teheti az előtted álló napot.

Adventi tipp: Lehet, hogy neked erre nincs két órád, pláne nem az év végi rohanásban. De annyit megtehetsz, hogy minden reggel még az ágyban elolvasol egy spirituális könyvből legalább 7 oldalt. Ez nem lesz túl sok idő, de egy jól megválasztott könyv máris megalapozhatja a napodat.

2, Határozd el: ma békés vagyok!

A belső béke, a lelki nyugalom nem állapot, nem adottság, és nem is a külső körülmények függvénye. Mindenki minden pillanatban képes lenne rá, ha megtanulnánk elérni ezt. A lelki béke tanulható, és meg is kell tanulnunk, ha hosszú távon sikeresek akarunk lenni, és ha el akarjuk kerülni a stressz okozta megbetegedéseket.

Adventi tipp: Lehet, hogy nem a legjobb időszakot választottad a béke megtanulására, de mégis el kell kezdened valahol. Használd A Csodák Tanításának, az A Course in Miracles című könyvnek az egyik mondatát: „A békét is láthatnám ehelyett.” Figyeld meg, ez a mantra nem várja el tőled, hogy a békét válaszd. Egyszerűen csak arra emlékeztet, hogy van választásod: béke és stressz, szeretet és félelem között.

3, Mantrázz!

Ha már szóba kerültek a megerősítő mondatok, nem lehet eleget hangsúlyozni a mantrák lélekgyógyító, nyugalmat teremtő erejét. Mindennap adunk neked egy csokorra való pozitív gondolatot a Napi Kínai Mantra rovatban.

Adventi tipp: Nézd meg reggel az aznapi mantrádat – lehet, hogy meglepődsz majd, mennyire rád illik. Használd egész nap. Minden pillanatban, amikor az agyad azon kezdene el pörögni, hogy mennyi mindent kell még megtenned a tökéletes karácsonyért vagy a pontos évzárásért a munkában, kapd elő az aznapi mantrát, és foglalkozz azzal. Hidd el, ettől nem leszel kevésbé eredményes. Sőt!

Karácsonyi relax

Karácsonyi pihenés (fotó: Profimedia)

4, Gyújts mécsest!

Egyszerű praktikákat ígértünk neked, és ennél egyszerűbbet egyszerűen nem tudunk mondani. A gyertyaláng vagy a tűznyelvek tánca évezredek óta megnyugtatja az embereket. Az agyunk így van kódolva: ha biztonságos helyen meleget és fényt adó lángokat látunk, az megnyugtat bennünket, az otthonosság érzésével és vidámsággal tölt fel bennünket.

Adventi tipp: Gyújts meg egy gyertyát minden este. Ha pedig teheted, a munkahelyi íróasztalodon is legyen egy mécsestartó. Szerencsére karácsony közeledtével ez egyre természetesebbé válik, így senki sem fog azzal vádolni, hogy valami őrülten fura ezoterikus dolgot művelsz. Ha úgy érzed, átcsapnak a fejed felett a hullámok, egyszerűen csak figyeld pár percig a lángnyelv táncát, amely biztosan megnyugtat majd.

5, Csempéssz napfényillatot a levegőbe!

Ha már úgyis mécsest gyújtasz, miért ne lehetne ez egy illóolaj-párologtató mécsese? Érdemes terápiás tisztaságú olajokat használnod, mert ezek valóban mély hatást fejtenek ki a szervezetre. A boltokban kapható mesterséges aromákkal illatosított mécsesek helyett jobb, ha magadnak keversz otthon (vagy az irodában) egy nyugtató illatot.

Adventi tipp: A citrusfélék, a citrom, a mandarin, a bergamott, a narancs illóolaja napfényt csempész a szürke hétköznapokba is. A citrom ráadásul fertőtleníti is a levegőt, így megakadályozza a téli vírusok terjedését.

6, Add az angyaloknak a stresszt!

Az angyalokkal együtt dolgozni a legegyszerűbb és leggyógyítóbb spirituális módszerek egyike. Nem kell képzett angyalterapeutának lenned ahhoz, hogy az angyalok segítségét kérhesd. Ehhez nincs másra szükséged, mint az angyalokba vetett hitre.

Adventi tipp: Reggel és este szánj legalább 5-5 percet erre a gyakorlatra. Végezheted ülve vagy fekve. Hunyd le a szemed, és kérd meg Őrangyalodat, hogy vegyen körül aranyfehér, nyugtató, támogató védelmező fénnyel. Ez a fényesen ragyogó angyali szeretet kioldja belőled a stresszt, a negatív gondolatokat, a félelmeket, a zaklatottságot. Lásd magad előtt, ahogy az angyalodból áradó fény egyre fényesebbé teszi a testedet (kívül és belül), majd feltölti az aurádat. Ez a vizualizáció abban is segít, hogy napközben kevésbé vedd át mások feszültségét.

Karácsonyi angyalok

Kérj segítséget az angyaloktól (fotó: Profimedia)

7, Meditálj!

Meditálni jó. meditálni mindenki tud. Igen, te is. És a legjobb hír: nem lehet rosszul meditálni. A meditációhoz csak a szándék kell. És az, hogy legyen elég bátorságod belevágni. Rengetegféle meditációs iskola és irányzat létezik. A nyugati irányzatok vezetett képekkel dolgoznak, a keletiek inkább azt javasolják, hogy ne gondolj semmire. Mivel valószínűleg jobban eligazodsz az európai kultúrkörben, és a semmire gondolás koncepciója azonnal zajos gondolatokat indít el bennünk, talán jobb, ha egy ilyen stresszes időszakban a vizuális meditációkat választod. Igazából a hatos gyakorlat is egy egyszerű angyalmeditáció volt, de nézzünk most egy nyugtató vizuális képet!

Adventi tipp: Erre a meditációra esténként szánj legalább tíz percet. Lefekvés után, helyezkedj el kényelmesen, hunyd le a szemed, és lásd magad előtt, hogy egy réten sétálsz. Fedezd fel ezt a rétet. Mindennap egy kicsit messzebbre sétálhatsz, megnézheted a fűben a virágokat, felfedezhetsz egy patakpartot, besétálhatsz egy erdős, napfényes ligetbe, és ami a legjobb: belső képeid világában minden megtörténhet, így elsétálhatsz a szivárvány lábához, ahol megtalálhatod az elrejtett kincseidet. Ezen a réten a patak vizébe beleszórhatod a napi feszültségedet, a stresszt; minden szorító határidőt és aggasztó körülményt. A patak ezeket a folyóba viszi, ahonnan a tengerbe jutnak, és feloldódnak a szeretet mélységes óceánjában. Ha ezeket a képeket megjeleníted magad előtt, máris elkezdtél meditálni. Gratulálunk!

Meghitt percek adventkor!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top