nlc.hu
Gasztro

TikTok trükk, hogy ne fusson ki a főzővíz

Neked is folyton kifut a főzővíz? Így már nem fog!

Ha rendszeresen így jársz, akkor pontosan tudod, mennyire idegesítő emiatt lesuvickolni az egész tűzhelyet. Van azonban megoldás!

Drága nagymamám mindig azt mondta, hogyha vizet forralok, tegyem a fakanalat a fazék vagy lábos szélére, mert úgy nem fog kifutni. Bár a legtöbb háztartásvezetési tanácsa bevált, nekem így is sikerült már több ízben kibugyogtatnom a forrásban lévő vizet, igen, odafigyelés mellett is. Ez persze simán jelentheti, hogy valamit én csinálok rosszul, de amikor a TikTokon szembejött egy újabb praktika, úgy éreztem: ezt meg kell a sorstársakkal osztani.

Az @urimiji nevű felhasználó tette közkinccsé a következő konyhai hacket, ami mindennél egyszerűbb, és hozzászólók szerint tényleg beválik. Azonban mielőtt elmondanám, hogy mi is ez pontosan, még felhívnám a figyelmet arra, hogy a tiktoker elképesztően jó receptgyűjteménnyel rendelkezik, tehát már csak ezért is érdemes bekövetni őt a platformon.

Na de jöjjön akkor a hack: eszerint egy papírtörlőre némi olajat kell önteni, és áttörölni vele az edény belsejének azt a részét, amit a víz már nem lep el. Innentől mindegy, hogy mennyire figyelmetlen az ember, nem lehet gond.

@urimiji #kitchenhack I am today years old when…. Baru ditinggal 2 minggu libur eh kok nemu kotoran tikus merajalela 😭 Padahal udah pernah ketangkep. Jadi sekarang kita coba pake Rats Killer @Home Guard Indonesia , pake sarung tangan biar nggak kena bau manusia. Area yg udah dilaluin si tikus ga perlu dibersihkan. Tutup semua sumber air, makanan, & jalan masuk ke dalam rumah. Tikus mati perlahan 2-5 hari setelah makan umpan. Ada formula khusus bakal bikin tikus keluar dari sarang cari cahaya & air, jadi gampang ditemukan & dibuang. #tipsdapur #urimijitips #urimijireview #housetips #tipsrumah #househack #couple #couplelife #homeguard #ratskiller ♬ Relaxing, cute everyday BGM - あび

Ha pedig a tésztaszűréshez is szívesen fogadnál tanácsot, akkor ezt korábbi trükköt is érdemes meglesned.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top