nlc.hu
Otthon

Tésztaszűrő használata

Eddig te is rosszul használtad a tésztaszűrőt?

Egyetlen konyhai hack is felboríthatja mindazt, amit eddig a világról tudtál. Mutatjuk, hogyan!

A TikTok térhódításával egy csomó olyan trükk és tipp látott napvilágot, amire az ember korábban álmában sem gondolt volna. Egy-egy ilyen videó képes felülírni mindent, amit eddig tudtunk, adott esetben az olyan konyhai eszközöknek a használatát is, mint a tésztaszűrő.

Szűrt tészta

Fotó: Getty Images/StockFood

Tésztát főzni még az is tud, aki nem konyhatündér, jó eséllyel minimum egyszer mindenkinek volt hozzá szerencséje, hogy átszűrje, de nem olyan módon, ahogyan azt a homeartlydiy nevű TikToker ajánlja. 

Ő ugyanis – a tanultakkal ellentétben – azt mondja, hogy ültesd a fazék tetejére az eszközt és úgy folyasd át rajta a forrásban lévő vizet. Nézd csak: 

Így egészen biztosan nem fog egyetlen tésztadarabka sem meglógni a szűrés során, kisebb a valószínűsége annak is, hogy a felcsapó gőz megégeti a kezedet. És a legjobb, hogy még plusz edény sem kell ahhoz, hogy kivitelezhető legyen, hiszen a tészta az eredeti fazékban marad.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top