nlc.hu
Gasztro

Trükk a spagetti mennyiségének meghatározására

Sosem találod el a spagetti mennyiségét? Ezzel a trükkel nem fogsz hibázni!

Ha nem akarsz azzal szembesülni, hogy túl kevés vagy túl sok spagettit főztél, próbáld ki ezt a trükköt.

Ha nem főzöl meg egy egész doboz vagy zacskó spagettit, és csak egy-két adagot készítesz, könnyen előfordulhat, hogy túl sok vagy túl kevés tésztát főzöl.

A precíz konyhatündérek persze előveszik a mérleget, és grammra pontosan kimérik a tésztát, mielőtt a főzővízbe teszik. Kicsit körülményes megoldás, így a legtöbb ember csak megsaccolja a mennyiséget, ami nem mindig sül el jól.

A Cleverly nevű YouTube-csatornán most – más trükkök mellett – bemutattak egy tuti módszert a spagetti mennyiségének halálpontos, mégis egyszerű meghatározására. Létezik olyan speciális tésztaszedő kanál, amelynek lyukas a közepe, és nem csak azért, hogy a víz ott folyjon ki. A lyukba pontosan egy adagnyi száraz spagetti fér, így könnyű kimérni az adagokat.

Lyukas szűrőkanál a spagetti kimérésére

A lyukas szűrőkanállal egyszerűen ki lehet mérni a spagetti mennyiségét (Forrás: YouTube/Cleverly)

Íme videón is a módszer:

A trükk egyébként nem csak a spéci kanállal működik, bármilyen lyukas tárgyat vagy karikát használhatunk, csak előtte „kalibrálni” kell, hogy mekkora mennyiség fér bele.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Tésztafőzési tippek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top