Gasztro

Ezért ne szűrd le többé a tésztát tálalás előtt!

A szakértők szerint a tészta egyik legértékesebb részétől szabadulunk meg, ha leszűrjük a tésztát.

A főzés során keményítő távozik a tésztából, ettől lesz ködösen fehér a víz színe. A legtöbben automatikusan szűrjük ebből a „folyékony aranynak” is nevezett vízből a tésztát, ám az igazán hozzáértők szerint ez nagy tévedés! Ugyanis ha egy kis folyadékot rajta hagyunk a tésztán, a vízből kinyert keményítő képes amúgy egymást taszító anyagokat, például az olajat és a vizet is egyben tartani. 

Tehát nemcsak jobb íze lehet ettől a szósszal tálalt tésztának, hanem esztétikailag is jobban fog kinézni, ugyanis a keményítő hatására a szósz egyben marad, nem lesz vizes, és nem csúszik a tányér szélére. 

(Forrás: Huffingtonpost)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top