Borbás Marcsi elárulta, ő miből készíti a tökéletes csokimázat a zserbó tetejére. A Gasztroangyal trükkje akkor is kapóra jön, ha elfogyott vagy elfelejtettünk venni étcsokoládét, tortabevonót.
Nagyszüleink amúgy már jól ismerték ezt módszert, amivel az otthoni alapanyagokból finom, fényes máz készíthető.
A megoldás:
egy házi csokimáz, amit könnyedén el tudunk készíteni kakaóporból.
Az elkészítéshez forrósítsunk fel egy kevés vizet. Ezután egy tálba mérjük ki 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 3 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál olajat. Amint a víz felforrt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá apránként a kakaós keverékhez körülbelül 6 evőkanál forró vizet. Így egy selymes csokimasszát kapunk, amit már rákenhetünk a zserbóra.
Kiemelt fotó: iStock