nlc.hu
Ünnepi menü
Így készül Borbás Marcsi tökéletes csokimáza a zserbóhoz!

Így készül Borbás Marcsi tökéletes csokimáza a zserbóhoz!

A zserbó karácsonykor is elengedhetetlen az ünnepi asztalról.

Borbás Marcsi elárulta, ő miből készíti a tökéletes csokimázat a zserbó tetejére. A Gasztroangyal trükkje akkor is kapóra jön, ha elfogyott vagy elfelejtettünk venni étcsokoládét, tortabevonót.

Nagyszüleink amúgy már jól ismerték ezt módszert, amivel az otthoni alapanyagokból finom, fényes máz készíthető. 

A megoldás:

egy házi csokimáz, amit könnyedén el tudunk készíteni kakaóporból.

Az elkészítéshez forrósítsunk fel egy kevés vizet. Ezután egy tálba mérjük ki 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 3 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál olajat. Amint a víz felforrt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá apránként a kakaós keverékhez körülbelül 6 evőkanál forró vizet. Így egy selymes csokimasszát kapunk, amit már rákenhetünk a zserbóra.

(via)

Kiemelt fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top