Dekor

5 csodás karácsonyi dísz a kertben

A közelgő ünnepek hangulatát te is tovább fokozhatod, ha nemcsak otthonodat, hanem a kertet is ünnepi díszbe öltözteted.

1. Sejtelmesen pislákoló fények

Az áttetsző papírzacskók sejtelmes lakóhelyül szolgálnak az apró teamécseseknek, gyertyáknak. Nincs szükséged másra, mint néhány befőttesüvegre, teamécsesre vagy kisebb méretű gyertyára, valamint fehér papírzacskókra. Helyezz apró teamécsest a befőttesüvegek aljára, azokat pedig ültesd bele a papírzacskóba, és rendezd őket egy csoportba, akár egy tálcára. A természetben található piros bogyós ágakkal feldobhatod a dekorációt.
Tipp: Hópehely alakú kivágásokkal tovább díszítheted a zacskókat. A hóba kihelyezett dekorációval sejtelmes fényt varázsolhatsz a kert bármely szegletébe, ami garantáltan emeli az ünnepi hangulatot. 

Extra tipp: Lehetőleg fedett helyre állítsd a dekorációt, hogy a kis zacskók havazás vagy eső esetén is szárazak maradjanak. Ügyelj rá, hogy soha ne hagyd őrizetlenül az égő gyertyákat.

 
2. Gömbökkel töltött kosárka

Bélelj ki egy kiszuperált vesszőkosarat fenyőágakkal vagy akár mohával, és pakold tele megunt karácsonyfadísz gömbökkel, tobozokkal és különféle örökzöldekkel (fenyő, tuja, magyal). A dekorációt fújd le műhóval (hobbiboltból), és egy rózsaszín rózsafejjel varázsold tökéletessé a dekorációt. Helyezz a kosárka köré kisebb gömböket és tobozokat. Mutatósabb lesz a dekoráció, ha a színek harmonizálnak egymással. A kompozíció a kert vagy a terasz dísze lehet. 

3. Tündöklő gömbök

Díszítsd fel a kerti fákat különféle nagyságú és színű színes üveggömbökkel. A csillogó és matt díszek szép színessé teszik a fát. Ne csak az örökzöldekre koncentrálj, bátran öltöztesd fel a többi fát is, de mindenképpen erős ágú példányokat válassz, hogy elbírják a díszek súlyát. A gömbdíszeket rézdróttal vagy egy csinos szalaggal aggasd fel az ágakra.

 

 
4. Asztaldísz

Az üresen árválkodó kerti asztalra is pillanatok alatt ötletes dekorációt varázsolhatsz. Helyezz el rajta tobozokat, magyalágakkal megtöltött virágcserepeket, különféle formájú és nagyságú gyertyákat egy kupacba. Egy gömb alakú oázisba szurkálj (vagy ragassz) bogyós ágakat, apróbb tobozokat. A kompozícióhoz különféle terméseket, örökzöld ágakat és egyéb természetes dekorációkat is társíthatsz. Arra azonban ügyelj, hogy lehetőleg víz- és fagyálló díszeket használj az asztal kidekorálásához. 

5. Almacsoda

Sablon segítségével fújj változatos mintákat az almákra. Rajzold meg a kívánt mintát egy fotókartonra, majd vágd ki. A kapott sablont egy csepp ragasztóval rögzítsd az alma felületére, de csak addig, míg a műhóval lefújod a minta széleit, majd távolítsd el a mintát. Az almákat helyezd egy tálcára, és tedd jól látható helyre. 

Advent.lap.hu »
Karácsony.lap.hu »
Díszvilágítás.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top