Hozzávalók:
- kisebb pulykamellfilé
- 6 darab alma
- 1,5 deci fehérbor
- 5 deci húsleveslé
- 15 dkg parmezán sajt
- só, bors, szerecsendió
- 2 dl tejföl
- 1 üveg szilvalekvár
A kompóthoz:
- 10 dkg cukor
- egész rúd fahéj
- 4-5 szem szegfűszeg
- 20 dkg aszalt szilva
Elkészítés:
A pulykamellet tedd egy nagy lábosba, öntsd fel fehérborral és húsleveslével, majd kezdd el párolni. Fűszerezd csipetnyi sóval, szerecsendióval. Amikor a pulyka húsa kifehéredett, vedd ki a párolóléből, és fektesd bele egy tepsibe. Kend meg vékonyan tejföllel és szórd meg parmezán sajttal. Önts alá egy keveset a párolóléből.
Az almákat mosd meg, majd középen a magházát vájd ki. Néhányat tölts meg szilvalekvárral, néhányat pedig mézes dióval. Ezeket helyezd a tepsibe a hús mellé, és előmelegített sütőben süsd addig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Az aszalt szilvát kevés vízzel, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel főzd kompóttá.
Körete: vajas rizs vagy burgonyapüré aszaltszilva-kompóttal.
Megjegyzés:
ha kisebb gyerek van a háznál, és nem akarod borban párolt hússal etetni, akkor nyugodtan hagyd el a főzés során, és a húst csak a húsalaplében párold.
Gyerektálba (totyogósoknak, 1 év körül): csippents le egy keveset a húsból, az almából, az aszalt szilvából, és főtt burgonyával pürésítsd össze.
Gyerektálba (ovisoknak): a hús feldarabolva, párolt alma, aszalt szilva, a rizs vagy a kuszkusz már adható a kicsiknek.
Bevásárlólista:
|