Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt
• 3 dkg friss élesztő
• 25 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 2 dl tejföl
• 1 dl tej
• 4 csipet só
Elkészítés:
Egy kevés tejben felfuttatom az élesztőt, majd összedolgozom a többi alapanyaggal, és a tésztám meleg helyre teszem kelni, majd nyújtom, hajtogatom, s hagyom 20 percet pihenni. Újra hajtom, pihentetem, hajtom és pihentetem. Ezután majdnem kétujjnyi vastagra nyújtom, és apró szaggatóval kiszaggatom.
A sütőpapíros tepsire ültetett pogácsákat még 10 percig hagyom, majd 190 fokon addig sütöm, míg a feneke és a teteje is halványan meg nem pirul (mivel nincs megkenve semmivel, csalóka a színe, ezért nem kell megvárni, amíg nagyon színes lesz, mérvadó, ha már az alja is színesedik).